Aquest proper dimarts, 23 de juliol, farà trenta anys que va morir Joan N. García Nieto, jesuïta, sociòleg, militant del PSUC i ICV, sindicalista de CCOO, i una persona fonamental en la història dels darrers anys de Cornellà i de la comarca del Baix Llobregat.

Per això, aquest dimarts, a les 10 del matí, CCOO i altres grups vinculats a García- Nieto, com els Comuns, faran una ofrena floral recordant el seu mestratge, amb el títol “L’honestedat d’un compromís”, al Parc de Rosa Sensat de Cornellà de Llobregat.

El trentè aniversari de la pèrdua d’en García-Nieto ha estat el motiu pel qual, tal com va informar elBaix.cat,  el seu sindicat, CCOO, va publicar el passat mes d’abril el llibre “Un món que és urgent transformar”, conjuntament amb el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l’Arxiu Comarcal, coordinat pel psicòleg i periodista Jaume Funes.

L’acte d’aquest dimarts coincidirà amb el darrer dia en que la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cornellà acollirà la possibilitat de signar el llibre de condolences per la desaparició d’un estret col·laborador d’en Joan N. García-Nieto, en Frederic Prieto, que l’any 1979, representant el PSUC,  fou el primer alcalde democràtic de Cornellà després del franquisme.

Font: CCOO Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here