L’arrestat va sostreure elements fixes de les làpides, la gran majoria objectes de bronze i llautó, provocant danys a les estructures que els sostenien. Posteriorment els va vendre a diferents deixalleries properes. Els investigadors han comptabilitzat, fins al moment, 124 víctimes i calculen que només el valor dels danys ascendeix a més de 57.000 euros

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà van detenir, el 9 de juliol, un home de 48 anys, com a presumpte autor de furts i danys als cementiris de Gavà i Viladecans. Els investigadors han comptabilitzat un total de 124 denúncies tot i que no descarten més víctimes.

La investigació es va iniciar al mes d’abril quan els agents van tenir coneixement d’una sèrie de robatoris i desperfectes a l’interior dels cementiris municipals de Gavà i Viladecans. Els investigadors van constatar que s’havien produït actes de robatori i desperfectes a múltiples nínxols, tombes i columbaris.

L’autor dels fets havia sostret elements fixes de les làpides dels cementiris, la gran majoria objectes de bronze i llautó com ara gerros, figures, poms, entre d’altres objectes funeraris i havia provocant danys.

Els investigadors van rebre un total de 124 denúncies tot i que no descarten més víctimes. Els agents calculen que només el valor dels danys ascendeix a més de 57.000 euros.

Gràcies a les gestions d’investigació, en col·laboració amb les Policies Locals de Gavà I Viladecans, els agents van aconseguir identificar el presumpte autor dels fets, un home amb 35 antecedents policials de la mateixa tipologia delictiva.

També van comprovar com la persona investigada venia aquests objectes a diferents empreses de reciclatge properes. Finalment, el 9 de juliol, van detenir al sospitós a Viladecans.

Font: Mossos d’Esquadra