La Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya dona per tancada la incidència de l’episodi de terbolesa de Vallirana, segons l’acta d’inspecció de data 18 de juliol de 2024, pel compliment de tots el paràmetres d’aptitud de l’aigua.

Per tant, s’aixequen les restriccions d’ús de l’aigua de xarxa als barris afectats per l’episodi de terbolesa al pou Barquera 2 i s’elimina la prohibició d’ús de l’aigua de xarxa per a qualsevol tipus de consum.

L’Ajuntament de la localitat baixllobregatina explica que des del passat dia 8 de maig de 2024, s’han recollit diàriament mostres sobre el paràmetre d’incompliment a diversos punts de la xarxa d’abastament per al control de l’aigua i s’han adoptat les mesures correctores especificades per l’autoritat sanitària.

Tanmateix, s’han realitzat deu analítiques microbiològiques, que han presentat resultats microbiològics correctes dels paràmetres analitzats: E.Coli, Clostridium, Coliforms i Colifagos, Esterococs.

És important recordar que Vallirana segueix en situació d’Emergència. Per tant, des del consistori es demana a tota la població reduir al màxim el consum d’aigua donat l’episodi d’extrema sequera que pateix tot el municipi.

En l’actualitat, quatre camions cisterna d’aigua de Cervelló complementen la xarxa de subministrament.

És per aquest motiu que l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, ha afirmat que: “La gestió de l’emergència per sequera no s’ha acabat i necessitem continuar reduint els consums per garantir les reserves d’aigua del municipi”.

Font: Ajuntament de Vallirana