Tolo Moya (a la fotografia)  és un periodista menorquí, veí de Sant Feliu de Llobregat, fins fa poc cap de comunicació d’ERC. En les darreres setmanes s’ha fet famós per estar presumptament implicat en la xarxa que va crear els cartells que relacionaven els germans Pasqual i Ernest Maragall amb l’Alzheimer i que va impulsar altres actuacions discutibles del partit, com la d’enviar ‘mariachis’ davant la seu de Junts per Catalunya.

Moya va veure com se li obria  un expedient disciplinari per falta greu. Però la mesura que ha fet vessar el got de la seva paciència ha estat el cessament com assessor d’ERC a la Diputació de Barcelona, institució en la que treballava com a càrrec de confiança. Segons sembla, Moya podria haver filtrat els àudios de la conversa de qui era viceconseller del Govern de la Generalitat, Sergi Sabrià, amb diversos membres del  partit  per preparar  una resposta a la situació. ERC l’acusa ara de “revelació d’informació confidencial i pèrdua de confiança”.

Tolo Moya ha declarat en una entrevista concedida a Menorca- Es diari que “em volien utilitzar, van dir que m’ho menjaria jo, però que continuaria treballant, que no em preocupés, però no soc polític, no accepto aquestes coses”. I afegeix  “vaig dir que no, i han anat contra mi” .

Moya ha carregat contra Sergi Sabrià, Marta Rovira i Ernest Maragall, explicant que van voler que ell actués com a “tallafocs” de l’escàndol.  “El meu cessament”, afirma, “és una mesura desesperada per a silenciar-me, no tenen proves contra mi”. El periodista santfeliuenc, de vacances a Menorca, ha afegit: “Estic estudiant demandar-los per la via judicial, pels danys i perjudicis causats a la meva imatge. Diu el partit que em demandarà . Que ho facin! Tinc proves de tot!”.

Aquesta situació complicada per a ERC es produeix  quan el partit viu uns moments especialment moguts: es troba en plena negociació amb el PSC i els Comuns per la possibilitat de construir una majoria parlamentària d’esquerres, fet  que provoca la pressió de Junts i l’ANC; en un acte celebrat precisament a Sant Feliu de Llobregat el passat dia 18 de juliol, Lluís Llach i Jordi Pesarrodona van anunciar que “sortiran  massivament al carrer a pressionar les bases d’Esquerra Republicana”. ERC també és davant un període congressual, que ha de culminar el novembre, en el que s’enfronten amb duresa el sector de Marta Rovira i el de l’ex alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras.

Font i fotografia: Menorca Es diari

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here