Aquest dimarts, 23 de juliol, a les 10 del matí, ha tingut lloc al Parc de Rosa Sensat de Cornellà de Llobregat, un acte ( a la fotografia)  en record de Joan N. García-Nieto, en motiu del trentè aniversari de la seva mort. L’acte ha estat impulsat pel sindicat COOO del Baix Llobregat i per l’organització comarcal de Catalunya en Comú.

El secretari comarcal de CCOO, Josep Maria Romero, i el co-coordinador dels Comuns del Baix Llobregat i Tinent d’alcalde de Cornellà, Claudio Carmona, han dipositat ofrenes florals davant el monument que recorda García-Nieto. Ells dos, i la Conxita Sánchez, en nom del Centre d’Estudis Comarcals, i en Cesc Castellana, que fou president de la Fundació Utopia, han parlat davant la setantena de persones que s’han congregat davant el monument. Les quatre intervencions  han destacat el compromís de García-Nieto amb la comunitat cristiana, amb CCOO i amb Bandera Roja, el PSUC i ICV. També han recordat el paper de García-Nieto a les vagues generals del Baix Llobregat, de les que ara es commemora el cinquantè aniversari,  i el seu paper com a formador de tota una generació política i sindical de la comarca.

Entre els assistents  es trobaven la consellera de Cultura i Memòria  del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Lidia Muñoz, el psicòleg Jaume Funes, el membre de la comunitat cristiana de Cornellà, Benigno Martínez, el professor universitari Eduardo Rojo, l’exdiputat  al Parlament Jaume Bosch, l’exdirigent sindical José Botella, el president de l’Associació de Persones Ex Preses Polítiques del Franquisme, Carles Vallejo, la directiva de l’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica del Baix Llobregat, Carmen Romero,  en Joan Batlle, exdirigent de Movibaix,  i la Silvia López, co-coordinadora comarcal dels Comuns, així com regidors i regidores de diversos municipis de la comarca.

Fotografia: Isabel Moreno

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here