Cada dia un ensurt: aquesta és la dinàmica que es viu a ERC. Just el dia de l’entrevista entre el president espanyol Pedro Sánchez i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, apareix una nova noticia sobre el cas de la doble xarxa de propaganda del partit republicà.  Segons ha informat avui RAC1, el ninot penjat  a Sant Vicenç dels Horts d’Oriol Junqueras (a la fotografia)  també es va planificar des de dins d’Esquerra Republicana, abans de les eleccions europees de l’any 2019.

El ninot va aparèixer penjat en un pont del municipi on viu Oriol Junqueras, dos dies abans de les eleccions europees en les que el polític de Sant Vicenç era cap de llista. Les reaccions de condemna van ser unànimes; aquest era, segons sembla, l’objetiu que pretenien els autors de l’acte: promoure una reacció favorable al partit  que millorés el seu resultat electoral.

La noticia afegeix  llenya al foc de la crisi que viu ERC. Es suma a l’escàndol dels cartells sobre l’Alzheimer amb imatges dels germans  Maragall, a  l’obertura d’expedients disciplinaris, a  la dimissió del viceconseller del Govern Sergi Sabrià,  a les declaracions del periodista santfeliuenc  Tolo Moya, de les que va informar elBaix.cat, i a les d’un dels nois de l’Anoia que van penjar els cartells,  i a la decisió d’Ernest Maragall de donar-se de baixa del partit.

ERC viu moments convulsos: segons algunes informacions la militància s’haurà de pronunciar sobre un possible pacte amb PSC i Comuns per investir Salvador Illa el proper 1 d’agost, i alhora s’accentua l’enfrontament entre els sectors de Marta Rovira i d’Oriol Junqueras. L’exalcalde de Sant Vicenç anunciava ahir que ja disposa del suport de més de 2.000 militants per tornar a ser president del partit.

Font: RAC1

Fotografia: Regió7

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here