Del 9 a l’11 d’agost Sant Feliu celebrarà una nova edició de la Festa Major de Sant Llorenç, patró de la ciutat. La festivitat es concentrarà a l’entorn de la plaça de la Vila, on hi haurà activitats tradicionals obertes a tothom, i també a d’altres indrets de la ciutat.

La prèvia a la festa arribarà dijous 8 d’agost, a les 20 h, amb la creació d’un mural participatiu juntament amb l’inici de la tercera edició del Trivial d’Enriqueta Martí a la plaça de la Vila. La festa seguirà a la plaça amb sopar popular a les 21 h, i mitja hora més tard amb el pregó satíric i la baixada del campanar a càrrec de GEPS. Tancarà la jornada prèva de la Festa un concert amb el grup de versions “Coi Els Montgrons”.

El programa de festa començarà oficialment la jornada de divendres 9 d’agost a les 18 h amb el concert de Festa Major Alba&Sergi, Duet de Violoncels, Bach i Classics, a la Catedral de Sant Llorenç. La plaça de la Vila serà també l’escenari de diverses activitats que es desenvoluparan al llarg de la tarda i el vespre com bitlles tradicionals, pregó i inici de la festa amb els Gegants Vells, la traca d’inici de la festa, o el sopar popular de les 21 h. El dia acabarà amb ball a la fresca, a càrrec del grup Atrium, i cinema a la fresca a la plaça de la Salut.

Després de la galejada de trabucaires a les 10.15 h a la plaça de la Vila, dissabte dia 10 la ciutadania té una cita a les 10.30 h amb una cercavila, amb els Gegants Vells i els Trabucaires, que anirà del Palau Falguera fins a l’Ajuntament. Una vegada finalitzi el recorregut, es farà el tradicional repic de campanes i missa de Sant Llorenç a la catedral, a les 11.45 i les 12 h respectivament. El ball dels gegants a la plaça de la Vila donarà pas, a les 13.30 h, a una ballada de l’Esbart Sant Feliu i dels Gegants Vells a la sortida de la missa, a un aperitiu en honor als Llorenç i Llorences, i a un concurs de truites.

Des de les 18 h i fins a les 21 h se celebrarà ‘La Vespra de Sant Llorenç’, amb PDs al Parc Nadal. A partir de les 19 h els veïns i veïnes estaran convidades a participar en les sardanes, amb la Cobla Mar i Cel, amb balls de gegants a la mitja part. La festa continuarà a les 21 h amb cinema a la fresca als Jardins del Palau Falguera, i una hora més tard amb la cantada d’havaneres a càrrec del grup Crema Catalana, i el rom cremat a càrrec dels Trabucaires Sant Llorenç. Finalitzarà la celebració la nit de PDs a la plaça de la Vila amb Ara Aloha i DJ Txivi.

El darrer dia de la Festa de Sant Llorenç, el diumenge 11 d’agost, començarà a les 11 h amb un taller de cianotípia i jocs de carrer a la plaça de la Vila, i continuarà a les 13.30 h amb un vermut musical. A partir de les 18 h tindrà lloc un taller de glossa a la plaça de la Vila, que una hora més tard acollirà la gala d’exhibició de talents ‘La Llorença dona la campanada!’. Durant el vespre se celebraran d’altres esdeveniments com la final de la 3a edició del Trivial Enriqueta Martí o el Baix for Laughs, monòlegs d’humor amb diversos artistes de la zona.

Després de l’inici del sopar ‘Jo porto’ a les 21 h, se celebrarà una cercavila nocturna amb els Gegants de l’ACF i posterior repic de campanes. La cercavila començarà al carrer de Rectoria i finalitzarà a la plaça de la Vila a on, a partir de les 23 h, se celebrarà el final de festa amb música de xaranga i PDs.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat