La plantilla de la fàbrica de Sant Esteve Sesrovires, ha ratificat per unanimitat l’acord

Ahir es va assolir un acord en el marc de la negociació de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) presentat per l’empresa Leventon, de Sant Esteve Sesrovires.

Les condicions pactades entre la direcció i la representació legal de les persones treballadores són les següents:

• Recol·locació d’11 llocs de treball a Sunrise, reduint l’impacte inicia plantejat per la direcció de l’empresa.

• Compensació mensual de 350 euros per a tota la plantilla entre els mesos de juliol i desembre de 2024, quan finalitzarà la producció.

• 50 dies de salari per any, amb 36 mensualitats.

• Abonament lineal de 3.000 euros per a les persones de més de 60 anys.

• Abonament lineal de 6.000 euros per a la resta de la plantilla.

Aquest acord, que deixa la xifra de persones afectades en 110, ha estat ratificat per totes les persones treballadores de Leventon per unanimitat.

Rere un mes d’intenses negociacions s’ha arribat a un resultat que CCOO valora com a positiu, donades les circumstàncies. No s’atura el tancament de l’activitat productiva, però s’estableixen unes indemnitzacions dignes per a totes les persones afectades per l’ERO. Tanmateix, es manté la continuïtat laboral d’una part de la plantilla.

Diversos ajuntaments del Baix Llobregat Nord van donar suport a la plantilla de Leventon i van rebutjar l’ERO


Els alcaldes de Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Piera, Abrera, Masquefa i Hostalets de Pierola, van fer entrega als directius de la companyia una carta que reclamava que es reconsiderés la decisió de fer acomiadaments o que es reubiquessin les persones afectades, una setantena de les quals són veïnes de Sant Andreu de la Barca.

La carta la van entregar personalment els alcaldes de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet; d’Olesa, Jordi Parent; Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell; Esparreguera, Eduard Rivas; Abrera, Jesús Naharro; Masquefa, Roger Vàzquez; Hostalets de Pierola, Daniel Vendrell; i l’alcaldessa de Piera, Carme González.

El passat dimecres 17 de juliol Marc Giribet es va reunir amb el Comitè d’Empresa al consistori i dimarts 23 va acompanyar-los en una trobada al Parlament de Catalunya amb els diferents grups parlamentaris i alcaldes de la zona per buscar el suport de la cambra catalana i demanar que s’impliquessin en buscar alternatives a l’ERO.

Giribet va manifestar que estava “al costat dels treballadors i treballadores de Leventon en aquests moments difícils” i va exigir “solucions ràpides” a la direcció de l’empresa.

Avui acabava el termini legal de 30 dies per a què empresa i plantilla arribessin a un acord sobre les condicions dels acomiadaments.