Moments decisius a ERC i al Jovent Republicà, les joventuts del partit. La militància va acceptar aquest divendres, 2 d’agost, el pacte per investir Salvador Illa com a president del la Generalitat, en el marc d’un acord entre el PSC, ERC i els Comuns, per un 53’5 % dels vots enfront del 44’8 % en contra.

Però ha sorgit una qüestió inesperada: una de les vint diputades republicanes  és Mar Besses i Casanovas (a la fotografia), de 26 anys, militant de Jovent Republicà, regidora de l’Ajuntament  de Sant Joan Despí, llicenciada en Ciències Polítiques per la UAB, que reivindica la independència de la seva organització en relació a ERC, i que s’ha especulat que podria votar en contra de la investidura d’Illa. Si Mar Besses no vota a favor de fer Illa president, aquest no aconseguiria la investidura, en quedar-se en  67 vots, per sota dels 68 que sumarien el vots de Besses, Junts, PP, CUP, Vox i Aliança Catalana; s’aniria així amb tota probabilitat a unes noves eleccions a l’octubre. Aquesta és la darrera possibilitat que Puigdemont, tant si torna com si no torna, no quedi definitivament fora de joc.

Jovent Republicà ha convocat un Consell Nacional extraordinari. La situació és força complicada per a Besses: està en joc el paper autònom de Jovent Republicà i la seva ralacio amb ERC, però també el fet que aquesta organització, que sempre s’ha situat a l’esquerra del partit republicà, acabi sumant el seu vot amb els de PP, Vox i Aliança Catalana i acabi fent un favor a Junts, un dels seus adversaris principals. Besses es definia el passat mes de maig a VilaWeb com a socialista: “Crec en la redistribució de la riquesa i en una societat on no hi hagi tantes desigualtats”, explicava que li agradava molt Pere Aragonés i afirmava que discrepava d’ERC en “el Hard Rock, que és un projecte que no compartim”. Puigdemont mira aquests dies atentament cap a Sant Joan Despí i cap a aquesta jove militant d’esquerres.

Fotografia: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here