Carlos Armengol i Marc Martínez, del club ciclista Ratpenat de Gavà, van pedalar aquest mes de juliol des de Tallinn fins a Barcelona

Carlos Armengol té 24 anys i Marc Martínez 21. Ambdós són gavanencs, estudiants i integrants del club ciclista Ratpenat, i aquest estiu han viscut una gran aventura sobre rodes: travessar Europa en bicicleta.

L’any passat aquests joves ja van anar de Gavà a Roma, i enguany van decidir fer una passa més i cobrir més de 4000 quilòmetres entre Tallinn i Barcelona. Van anar des d’Estònia cap al sud, fins a la frontera entre Itàlia i Croàcia, van fer tota Itàlia, la costa sud de França i van arribar finalment a la ciutat comtal.

El Carles explica en declaracions al diri municipal elBruguers que, al principi, van tenir dubtes per la magnitud de la ruta, però que al final “ens vam adonar que estem molt forts, que fem moltes hores de bici i que igual en un futur no ens ho podrem plantejar. Així que vam dir que, almenys, ho intentaríem”.

Ho van intentar i ho van aconseguir, fent una mitjana de 300 quilòmetres diaris, tot i la infinitat de problemes que acostumen a sorgir en una travessia com la que van emprendre. “Ens vam trobar malament, va haver-hi problemes físics —explica el Marc—. Per exemple, al Carlos li va fer molt mal el genoll durant uns dies i a mi les mans se m’adormien d’anar sempre agafat al manillar, vaig perdre la força i no podia ni omplir una ampolla d’aigua. La calor també va ser bastant dura”. Malgrat tot, tots dos són rotunds en afirmar que van gaudir molt del camí.

“A mi, el que més em va agradar va ser passar tot el dia sobre la bici”, diu el Marc. Al Carles, el que més li va agradar va ser “viatjar, veure paisatges, diferents ciutats i cultures”. I és que la bicicleta brinda moments de tota mena, des del rodar solitari i tranquil fins a moments molt socials amb altres viatgers o amb aficionats locals que t’acompanyen durant una estona.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)