La participació de la nedadora es podrà seguir diàriament al bar de la piscina de Castellví de Rosanes, localitat baixllobregatina on viu la nedadora. El recinte esportiu acull activitats especialment programades per aquests dies

La nedadora castellvinenca Núria Marquès Soto es va classificar ahir al matí per la final dels 400 lliures en la primera de les quatre proves en què ha participat en els Jocs Paralímpics de París. Finalment va quedar en un meritori 5è lloc, després de realitzar una bona carrera en la que a prori havia de ser el seu pitjor resultat.

Totes les proves en què participi Marquès als Jocs, es podran seguir en directe des del bar de la piscina d’estiu de Castellví. A més, com a activitat complementària, durant tots aquests dies s’han preparat un seguit de propostes lúdiques i esportives a la piscina relacionades amb els Jocs Paralímpics.

La participació de la nedadora del CN Sanr Feliu de Llobregat als Jocs de París, suposa la tercera cita paralímpica per a la nedadora castellvinenca, que ja va competir a Rio (2016) i a Tokio (2021), amb dues medalles aconseguides en cadascuna de les anteriors cites paralímpiques.

Aquest 2024, a més de la prova dels 400 lliures, Marquès serà a les proves de 100 braça -divendres 30 d’agost a les 11.18h semifinal i, si es classifica, final a les 20.21h-; 100 esquena, una de les seves proves de referència, el dimarts 3 de setembre -09.46h semifinals i, en cas de classificació, 17.44h final-, i el dijous 5 de setembre els 200 estils per tancar els Jocs 2024 -10.30h semifinal i, si es classifica, final a les 18.55h.

Activitats per a infants fins dimecres dia 4

En paral·lel a la celebració dels Jocs Paralímpics, la regidoria d’Esports ha programat un seguit d’activitats complementàries per als infants a la piscina, amb el suport de l’empresa que presta el servei de dinamització al recinte.

Segons el regidor d’Esports, Sergi Busquets, “l’objectiu és que l’ambient dels Jocs arribi a totes les persones que van a la piscina, fer caliu i promoure l’activitat física i els valors que acompanyen els Jocs Olímpics i Paralímpics”.

Totes les activitats -artístiques, esportives i aquàtiques- són obertes a la participació dels nens i nenes que estiguin en cada moment a la piscina d’estiu, i també de les persones d’altres edats que s’hi vulguin afegir. Se’n fan dues sessions per dia: a les 12.30h i a les 17.00h.

La programació prevista és la següent:

• Dijous 29: cursa d’obstacles aquàtica i waterpolo simplificat

• Divendres 30: cursa de natació amb una mà i cursa a cegues

• Dissabte 31: creació de medalles i wàter boccia

• Diumenge 1: jocs aquàtics i natació per relleus

• Dilluns 2: voleibol i activitats paralímpiques

• Dimarts 3: busseig objectes perduts i esports aquàtics

• Dimecres 4: cerimònia final i pinta cares

Font: Ajuntament de Castellví de Rosanes