L’equip de relleus 4×100 estils, format per Sarai Gascón, Nuria Marquès, Íñigo Llopis, Óscar Salguero, Tasy Dmytriv i José Antonio Marí, han pujat aquest dilluns al tercer lloc del podi de la piscina de La Defénse, i sumen la 21a medalla per a la delegació espanyola als Jocs Paralímpics de París 2024

La primera nedadora en saltar a l’aigua ha estat precisament la nedadora del CN Sant Feliu, Núria Marquès, que s’ha encarregat dels 100 metres esquena i ha acabat en tercera posició. Tot seguit, ha estat el torn de la braça, amb Óscar Salguero, que ha perdut dues posicions. En papallona, Íñigo Llopis ha remuntat fins a situar segon l’equip i, finalment, Sarai Gascón ha estat l’encarregada de nedar l’estil lliure fins a tocar la paret, amb un temps final de 4’29”39.

La medalla d’or la ha aconseguit l’equip australià, que ha aconseguit batre el rècord paralímpic de la modalitat, situant-se a 4’27”08, mentre que els Països Baixos han aconseguit la plata amb 4’28”07. A 17 centèsimes del podi arribava el conjunt xinès, que ha remuntat diverses posicions a l’últim estil, intentant sense èxit atrapar l’equip espanyol.

En aquest relleu per a nedadors amb menor discapacitat física també han competit dos espanyols més, Tasy Dmytriv i José Antonio Marí, que van nedar a les sèries classificatòries amb Llopis i Gascón i van portar Espanya fins la final, amb el tercer millor temps de tots els països participants (4’34”42).

Després de la final, Marquès ha comentat que ha estat “una carrera molt apretada”. “Sabíem que ens estaríem barallant pel bronze i, al final, entre tots hem tret el màxim que teníem i hem arribat tercers a la paret, per poc”, explicava la de Castellví de Rosanes, abans de recordar que tant ella com Salguero han pogut descansar aquest matí a la fase classificatòria.

“Això és un treball en equip i gràcies als sis hem pogut guanyar aquesta medalla de bronze tan merescuda per a tothom”, ha sentenciat ka doble medallista als Jocs de Rio i als jocs de Tòquio.

Disputades ja cinc de les deu jornades de competició a la piscina parisenca, la natació espanyola ha aportat nou dels 21 metalls que figuren al medaller espanyol: dos ors, una plata i sis bronzes.

Font: https://www.paralimpicos.es