Cuina Justa, amb seu a Sant Boi de Llobregat, és un projecte que ofereix oportunitats laborals per tenir una vida digna a persones amb fragilitat mental i risc d’exclusió social
Cuina Justa, empresa de càtering avalada per una experiència de 30 anys preparant menjars de qualitat amb persones amb fragilitat mental o risc d’exclusió social, serveix els menús als treballadors de la Copa Amèrica de vela, que se celebra a Barcelona entre el 22 d’agost i el 27 d’octubre.
L’equip nutricional i dietètic de Cuina Justa ha dissenyat una proposta gastronòmica diària, basada en la dieta mediterrània, equilibrada i amb productes de temporada de km0. El menú inclou opcions alternatives perquè tot comensal que tingui alguna al·lèrgia, intolerància o preferència alimentària pugui gaudir dels seus plats.
Una oferta culinària que sembla que ha seduït el paladar de l’organització de la Louis Vuitton 37a America’s Cup Barcelona, i espera seguir fent-ho amb tots els treballadors mentre gaudeixen tots plegats d’aquest magnífic esdeveniment que se celebrarà fins al mes d’octubre.
Cuina Justa també garanteix el servei diari de dilluns a diumenge gràcies al seu obrador propi, on les propostes gastronòmiques s’elaboren artesanalment amb verdures i hortalisses de km 0 gràcies a la gestió de la masia Cal Tudela. Aquesta propietat agrícola està situada al Parc Agrari del Baix Llobregat i també hi treballen persones amb fragilitat mental o risc d’exclusió social.
A més a més, el servei inclou el parament diari i la seva higienització a les instal·lacions de Cuina Justa, el que suposa un valor afegit i una optimització dels recursos.
Per a Àlex Pujol, director de Cuina Justa, “tenir l’oportunitat de demostrar el bon servei i de qualitat que oferim amb els nostres treballadors amb fragilitat mental en un esdeveniment tan important demostra no només l’encert del projecte, sinó també la capacitat de tot l’equip. La Louis Vuitton 37a America’s Cup ens permet poder donar a conèixer el nostre projecte social i continuar fent la tasca i missió que tenim en habilitar i capacitar a persones amb fragilitat mental i exclusió social per oferir-los oportunitats laborals dignes i sostenibles en l’àmbit de la gastronomia”.
Sobre Cuina Justa
Cuina Justa, com a projecte de la Fundació Cassià Just, impulsada el 1994 per l’abat de Montserrat, és una empresa d’economia social i solidària.
Compta amb un ampli assortit de productes i serveis, com càtering, menús escolars, gestió de menjadors d’empreses o distribució i venda de productes de V gamma (sandvitxos Prèmium, bagels, wraps, pokes, etc.). Bona part dels seus ingredients provenen dels camps que gestiona al Parc Agrari del Baix Llobregat, de manera que ofereix verdures i hortalisses fresques, de temporada i de quilòmetre zero.