La 35a edició del Festival Altaveu, celebrada a Sant Boi de Llobregat, ha superat totes les expectatives amb un increment notable d’assistència a tots els seus escenaris

Des de la seva primera edició el 1989, l’Altaveu s’ha consolidat com un esdeveniment amb vocació pública que ofereix una plataforma per artistes emergents i consagrats, amb una aposta decidida per la qualitat artística i la diversitat musical.

Enguany, els Premis Altaveu han tingut la participació destacada d’Estopa, celebrant el reconeixement d’artistes i projectes que han enriquit la música catalana. La cerimònia ha estat un moment de reflexió i celebració del talent i la creativitat.

Pel que fa a la programació, aquesta edició ha combinat profunditat artística amb actuacions exclusives i estrenes molt esperades. Destaquen la pre-estrena de Tarquim y los Metales Preciosos, l’estrena a Catalunya de la gira de Los Estanques, i el concert únic i gratuït de Xoel López.

A més, es va comptar amb propostes singulars com la de Magalí Sare o Mar Pujol i col·laboracions efímeres com les de Núria Graham i Aoife Nessa Frances o l’esperat concert de Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves.

Més de 8.000 persones van gaudir de concerts i activitats, i el festival va destacar també per la seva programació paral·lela, l’Altaveu +, amb exposicions, converses i una fira del disc i llibre musical, i l’Altaveu en família, amb activitats pensades per a tots els públics.

Una aposta per la descoberta musical

L’Altaveu no és només un festival de música, és un espai que convida a la descoberta de propostes musicals peculiars i diferents, amb una història de 35 edicions que ens permet reviure l’evolució musical de Catalunya.

Des de formats propers i íntims, el festival es converteix en un lloc de celebració per als i les amants de la música que busquen connexions autèntiques i enriquidores.

La programació d’enguany s’ha centrat en artistes que s’expressen amb autenticitat i profunditat, allunyats de les pressions comercials i amb l’objectiu d’oferir una experiència sincera i íntima.

L’Altaveu assegura en un comunicat que vol “continuar sent un refugi per a aquells que volen descobrir la música en la seva essència, creant un espai d’exploració artística tant per al públic com per als mateixos artistes”.

Font: FESTIVAL ALTAVEU