El pròxim 1 d’octubre es posarà en servei la nova línia de bus exprés X2 que unirà el Prat de Llobregat amb la plaça Espanya de Barcelona en 25 minuts, cinc menys que el que triga actualment la línia 165, a la que substituirà

Aquesta reducció s’ha aconseguit eliminant cinc parades a la Gran Via, on hi ha moltes alternatives de transport, per assolir una velocitat comercial de 20 quilòmetres per hora. A diferència de la línia 165, la X2 funcionarà els caps de setmana amb la previsió de superar els 20.000 usuaris setmanals.

“El que estem fent és millorar la xarxa de transport públic amb una nova línia més eficient perquè serà més ràpida i tindrà menys parades”, va destacar Laia Bonet, presidenta de TMB.

Bonet va explicar que, tot i que la nova línia funcionarà amb cinc busos elèctrics, inicialment es farà amb busos ECO a gas natural fins que s’instal·lin els carregadors a la Zona Franca en els pròxims mesos.

En la línia d’innovar per guanyar eficiència en el transport públic, la nova línia vol replicar l’èxit assolit per la X1, la primera línia de bus exprés de Barcelona que uneix la plaça Francesc Macià amb Glòries. Bonet va recordar que aquesta línia va créixer un 22% l’any passat.

La nova línia X2 substituirà parcialment el recorregut de la línia 165, fent el trajecte des de l’avinguda 11 de setembre, davant del Mercadona, fins a plaça Espanya a Barcelona, passant per l’avinguda del Remolar i la Gran Via. Aquesta nova línia té l’objectiu de reduir el temps de viatge i millorar la mobilitat entre El Prat i la capital catalana.

Amb la posada en marxa de la X2, les línies 65 i 165 veuran modificats els seus recorreguts, amb algunes variacions que permetran donar cobertura a més carrers d’El Prat.

Font: ACN. Imatge: Ajuntament del Prat