L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, recentment nomenada delegada del Govern de Catalunya a Barcelona, renunciarà al càrrec el 2 d’octubre en un Ple Extraordinari. És previst que el Ple Municipal elegeixi Eduard Sanz com a alcalde el mateix dia

En una reunió del Grup Municipal Socialista d’Esplugues de Llobregat, mantinguda avui divendres 20 de setembre, l’alcaldessa Pilar Díaz -que recentment ha estat nomenada Delegada del Govern de Catalunya a Barcelona- ha anunciat la seva renúncia a l’Alcaldia. Així mateix, el Grup Socialista ha acordat proposar com a candidat a l’Alcaldia a l’actual primer Tinent d’Alcaldia, Eduard Sanz.

El Grup Socialista ha fet públic un comunicat en el que agraeix “la gran tasca realitzada per l’alcaldessa Pilar Díaz al llarg dels darrers 18 anys”, recordant que és l’alcaldessa socialista que més anys ha estat al capdavant d’un consistori a Catalunya, i li reconeix “l’excel·lent llegat que deixa a la ciutat, fruit d’una gestió molt positiva, impulsant polítiques progressistes i innovadores per a la ciutat d’Esplugues; fent realitat la transformació de diverses zones de la ciutat; i fent que avui Esplugues sigui una ciutat referent en progrés, innovació, talent, economia del coneixement, benestar social i projectes de present i de futur”.

Pilar Díaz, la tercera persona al capdavant de l’alcaldia espluguina des de la recuperació de la democràcia –hi va accedir el 12 de juny de 2006–, va ser nomenada el 3 de setembre com a delegada del Govern de la Generalitat a les vegueries de Barcelona.

El candidat a l’Alcaldia del Grup Socialista per substituir-la, Eduard Sanz Garcia, actualment és Primer Tinent d’Alcaldia i portaveu del GMS, va ser número 2 de la llista a les passades eleccions municipals de maig del 2023 i ha treballat colze a colze, en els darrers anys, amb Pilar Díaz.

Eduard Sanz té 52 anys, té un Postgrau en Estratègia i Competitivitat Nacional (UPC, 2010), va cursar estudis d’Enginyeria Tècnica d’Obres Públiques (UPC, 1992-1995) i és tècnic especialista en Electrònica Industrial.

El ple de renuncia a l’Alcaldia de Pilar Díaz i d’elecció del nou alcalde, Eduard Sanz, és previst que se celebri el dimecres 2 d’octubre a la tarda, al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Esplugues.