● A partir de 2025, el centre educatiu donarà suport a dues activitats de l’esdeveniment vicentí: el concurs d’escoles i les demostracions de cuina en directe

● Els guardons Fava de Cacau als millors establiments de Catalunya els continuarà coordinant el Consistori amb un jurat independent i de reconegut prestigi

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts comptarà, a partir de la següent edició de Sant Vicenç dels Horts, capital de la pastisseria, amb la col·laboració de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB), que donarà suport a dos dels tres grans esdeveniments de la Mostra Internacional de Pastisseria: el Concurs d’Escoles de Pastisseria de Catalunya i les demostracions de cuina en directe per part de reconeguts pastissers i pastisseres. La tercera pota de l’esdeveniment, la dels guardons Fava de Cacau als millors establiments de Catalunya, la continuarà organitzant el Consistori amb un jurat independent i de reconegut prestigi.

La 8a Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts tindrà lloc a la ciutat els dies 24, 25 i 26 de gener de 2025.

L’acord es va presentar ahir al matí a l’Escola de Pastisseria del Gremi, amb la participació de l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, el gerent del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Olivier Fernández, la directora de l’Escola de Pastisseria, Saray Ruiz, el regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, i la regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme, Paqui Capellades. L’alcalde, Miguel Comino, va destacar “la capitalitat de Sant Vicenç dels Horts en el sector pastisser” i va celebrar la “suma d’esforços per contribuir al prestigi d’un ofici clau a l’economia i la tradició catalanes”.

De la seva banda, el regidor Xavi Gómez va convidar tothom “a visitar la ciutat durant tres dies que són un autèntic espectacle gastronòmic”. I va afegir: “Aquells dies Sant Vicenç dels Horts esdevé la capital pastissera, però també un aparador nacional del comerç, de l’agricultura i de la gastronomia”.

Sant Vicenç dels Horts ha aconseguit esdevenir, a ulls del sector, capital de la pastisseria durant un cap de setmana, gràcies a les set edicions de la Mostra Internacional de Pastisseria, les cinc gales d’entrega de Premis guardons Fava de Cacau i les tres edicions del Concurs d’escoles reglades.

El concurs d’escoles de pastisseria de Catalunya busca acostar a les futures generacions de pastissers i pastisseres a un entorn d’alta competitivitat pastissera i a professionals del sector que són referents en aquests moments, mentre que les classes magistrals de xefs de primera línia mundial tenen com objectiu atraure al públic no professional. Per això, totes les sessions són amb entrada lliure i obertes al públic en general.

L’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona forma als futurs professionals de la pastisseria des dels estàndards més exigents de treball, amb un professorat complet i multidisciplinari, i en un marc d’actualització continua dels coneixements, així com amb la participació en les seves classes de pastissers/es de primera línia mundial portats a les seves instal·lacions per complementar l’aprenentatge dels estudiants.  A més, el 2025 l’Escola de Pastisseria del Gremi celebra el seu 50è aniversari.

Cooperació entre el consistori i l’Escola

En un comunicats, ambdues parts anuncien que “la coincidència d’objectius de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i de l’Escola de Pastisseria i la complementarietat de les activitats fan que els dos esdeveniments mencionats puguin ser organitzats per l’Ajuntament en col·laboració amb l’Escola del Gremi de Pastisseria, de tal manera que es racionalitzin les despeses i es comparteixin esforços”.

El conveni contempla, entre d’altres punts, que:

● un membre de l’EPGB formarà part del jurat del Concurs d’Escoles de Pastisseria de Catalunya, organitzat a la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts;

● el guanyador de la darrera edició d’un dels premis de pastisseria atorgats pel Gremi participarà a les sessions de cuina en directe de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts;

● l’alumnat de les escoles i del PFI de pastisseria de Sant Vicenç dels Horts visitarà les instal·lacions de l’Escola i del Museu.

Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts

En tant que principal esdeveniment de la pastisseria a Catalunya, la Mostra és l’escenari dels principals premis i distincions a establiments de tot el país. Els Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts els continuarà organitzant en solitari l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i serviran per premiar les 50 millors pastisseries de Catalunya, agrupades per set àrees diferents.

Els guardons també lliuren la Fava d’Or en tres categories: a la pastisseria més innovadora, a la de més valor històric i al producte singular. El jurat està integrat per professorat de pastisseria, periodistes de gastronomia i pastissers i pastisseres que no disposen d’una pastisseria en propietat perquè exerceixen el seu ofici a restaurants, acadèmies o altres institucions. Per tant, aquests reconeixements els continuarà coordinant el Consistori amb un jurat independent i de reconegut prestigi.

La 8a Mostra Internacional de Pastisseria, organitzada per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, compta també amb el suport del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, i serà una de les activitats destacades de la 41a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts.