L’alcalde Mijoler i el president de la Coordinadora de Firaires signen un conveni que desbloqueja la celebració de la fira a la Ronda Sud de Sant Cosme en els dies i horaris previstos

Hi haurà fira per Festa Major. Aquest dimarts s’han començat a muntar les atraccions, després que l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i els responsables de la Coordinadora de Firaires de l’Hospitalet, Esplugues i el Baix Llobregat hagin signat el conveni que la fa possible.

La fira se celebrarà tal i com estava previst, a la Ronda Sud de Sant Cosme (on cada setmana es munta el mercat ambulant de la ciutat) del divendres 27 al dilluns 30 de setembre, i en l’horari previst.

Amb la signatura d’aquest conveni es desbloqueja la celebració de la fira, que havia estat en risc a causa dels dubtes que els firaires havien expressat entorn de la nova ubicació -i que fins i tot havien portat de firaires a tallar el trànsit aquest dimarts al matí a la Ronda Sud-; i un cop s’han resolt els mateixos en el marc d’una intensa negociació amb l’Ajuntament.

L’alcalde Mijoler ha destacat que “haig de donar les gràcies, en nom de la ciutat, de l’Ajuntament i també personalment, a la coordinadora, perquè han vist que era possible muntar la fira”. “Si no hi havia fira, perdia tothom”, ha declarat, per agrair tot seguit els esforços dels firaires, els equips municipals i els representants electes per trobar una solució.

“Ens hem emplaçat a trobar-nos un cop acabi la Festa Major”, ha afegit l’alcalde Mijoler, per valorar l’edició d’enguany i treballar per a les futures. “Mantinc que la nostra intenció és tenir el recinte firal” a l’entorn de la Granja de la Ricarda, ha indicat el batlle, que ha indicat que per això cal tancar un conveni amb la propietària dels terrenys, Aena, que s’està negociant.

El president de la Coordinadora de Firaires, Emilio Carreras, ha explicat per la seva banda els motius que els han portat finalment a muntar la fira: “totes les mostres del veïnat, i l’estimació que ens ha demostrat el poble, ens ho hem repensat”. Així mateix, Carreras ha destacat que “l’Ajuntament ens ha aclarit tots els dubtes que teníem” sobre la nova ubicació.

La fira de Festa Major s’ha traslladat aquest any a la Ronda Sud, al mateix indret on es munta cada dijous el mercat setmanal de la ciutat (que aquesta setmana excepcionalment no es muntarà), just davant del Parc Nou i al costat del CEM Julio Méndez, un escenari de la Festa Major que s’ha consolidat en els darrers anys i que atreu milers de persones als concerts que s’hi fan.

Aquest trasllat és obligat a causa de les obres que el Ministeri de Foment està desenvolupant al costat de l’antic recinte firal, a l’entorn del Sagnier, la Ronda de Ponent de la ciutat. Aquestes obres, que duraran diversos anys, no es desenvolupen a l’anterior recinte firal però hi compliquen la mobilitat i l’accessibilitat i obliguen al trasllat.

Així mateix, l’Ajuntament segueix treballant per trobar un recinte firal definitiu, que permeti la realització de la fira en les millors condicions possibles i en convivència amb el veïnat.

La fira se celebrarà d’aquesta manera al lloc previst i en l’horari previst: divendres i dissabte de Festa Major estarà oberta fins les 03h, i diumenge i dilluns fins les 24h. Divendres, 27, de 17h a 20h la fira funcionarà sense llums ni sorolls per tal que la puguin visitar de forma confortable persones amb sensibilitats auditives i sensorials especials.

Es recomana anar a la fira a peu o en transport públic. El recinte està a prop de l’estació de metro del Parc Nou i de diverses parades d’autobús, així com d’estacions del servei de bicicleta pública Ambici.

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat