Els concerts nocturns s’ubicaran al parc del Baix Llobregat i el servei gratuït del bus urbà funcionarà durant tota la nit

El tret de sortida de la Festa Major va tenir lloc divendres 20 de setembre, amb l’acte d’obertura “La Crida” que va comptar amb la participació de les entitats de la vila. És el segon any consecutiu que s’aposta per aquesta reconversió del pregó clàssic.

Com a novetat, s’ha creat una cançó oficial d’entrada a plaça de “La Crida”, una composició del músic molinenc Magí Canyelles i interpretació dels Grallers de Molins de Rei, que se suma a la cançó de la Festa Major que es va estrenar l’any passat.

La festa, que presenta un programa amb una setantena d’activitats per a totes les edats,  s’allargarà fins al dilluns 30 de setembre, dia festiu local a Molins de Rei.

Des de l’Ajuntament de Molins de Rei s’ha fet una gran aposta per a la oferta de concerts d’aquest any amb grups musicals destacats com Figa Flawas, Ginestà i la Sra. Tomasa. Tal com va explicar l’alcalde, Xavi Paz, durant la presentació de l’esdeveniment del passat dia 16 de setembre: “Hem volgut fer un salt qualitatiu als concerts, ja que feia molts anys que Molins de Rei no tenia una oferta musical d’aquest nivell”, i això inevitablement també “implica un major esforç econòmic”, va explicar Paz.

La novetat més destacable d’enguany, és el canvi d’ubicació dels actes nocturns que tindran lloc al parc de Llobregat. L’objectiu d’aquest canvi ha estat trobar un nou espai que garanteixi una festa més segura i de qualitat.

Es tracta d’un parc més ampli que la plaça de la Llibertat i amb la possibilitat de limitar l’accés. A més, cal recordar que, en un futur pròxim es construiran habitatges de protecció oficial a la plaça de la Llibertat i, per tant, calia buscar una alternativa.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Ainoa Garcia, va voler destacar que “enguany consolidem i ampliem alguns serveis com la presència del Punt Lila que dobla les seves hores d’atenció (Fira d’atraccions, parc de Llobregat, activitats de foc i cursa de Sant Miquel), la permanència de l’espai reservat perpersones amb discapacitat que es reubica al carrer Miquel Tort cantonada amb el carrer Rafael de Casanova. A més, s’amplia l’horari del bus nocturn (línies MB1 i MB2) que oferirà un servei gratuït tota la nit i la possibilitat de sol·licitar baixada a demanda”.

Cal destacar que, com cada any la Guàrdia Urbana de Molins de Rei es coordina amb els Mossos d’Esquadra per preparar el dispositiu de seguretat. Enguany s’incorporen algunes mesures com el tancament dels comerços a les 21 hores, l’eliminació dels contenidors de vidre i hi haurà un control d’accés al parc del Baix Llobregat per a les activitats nocturnes.

Per a més informació i consultar el programa d’activitats, podeu visitar el web municipal: www.molinsderei.cat/festamajor