La fins ara primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Cervelló, Montse Canas, ha estat investida com a nova alcaldessa del municipi gràcies als 6 vots del grup municipal de M’estimo Cervelló-PSC

Canas, que és la primera dona alcaldessa en l’etapa democràtica de la localitat, substitueix a José Ignacio Aparicio, que ha renunciat al càrrec municipal després que el passat mes de maig fos elegit diputat al Parlament i decidís centrar tota la seva dedicació política en aquesta nova responsabilitat.

En la seva intervenció, Montse Canas va remarcar que el seu serà un govern municipal obert i dialogant que governarà per a tothom: “Dialogaré amb tothom, sense excepció, perquè estic convençuda que les millors decisions sorgeixen quan ens escoltem mútuament i busquem punts en comú”.

I va afegir: “Aquest govern municipal no es limitarà a parlar. Actuarem i prendrem decisions des d’una visió clara i pragmàtica. Ho farem amb ambició, mantenint sempre els peus a terra, buscant sempre el bé comú i treballant perquè Cervelló sigui un municipi exemplar en convivència, sostenibilitat i progrés”.

La nova alcaldessa va explicar que el seu full de ruta estarà guiat per dos principis inseparables: unir a totes i tots les cervellonines i els cervellonins i servir-los posant les polítiques públiques al centre de l’acció política.

Tal com va assenyalar, la nova etapa política que s’obre a l’Ajuntament de Cervelló estarà marcada per tres grans àrees: el medi ambient, la cura del territori i la importància de preservar els ecosistemes locals; el desenvolupament econòmic sostenible i inclusiu de les empreses i el comerç local; i la rellevància d’implementar la tecnologia i la innovació en les diferents polítiques públiques.

Aquests tres grans àmbits es concreten cinc grans prioritats: lluitar contra el canvi climàtic; situar les persones en el centre de l’acció política i garantir les seves necessitats bàsiques (habitatge, treball, seguretat, cultura, educació, salut i esport); seguir impulsant un creixement econòmic que no comprometi el medi ambient ni les generacions futures; modernitzar l’Ajuntament; i fomentar un model de govern obert, transparent i participatiu.

El PSC del Baix Llobregat subratlla en comunicat que “durant els 9 anys en els quals José Ignacio Aparicio ha estat alcalde de Cervelló el municipi ha fet un gran salt en progrés econòmic i social així com en qüestions quotidianes com la millora de l’espai públic, les urbanitzacions o els equipaments municipals”.

En aquest sentit, la federació socialista està convençuda que el nou període polític que s’obre amb Montse Canas com a alcaldessa servirà per “consolidar i eixamplar aquest model d’èxit de transformació política, i per continuar i rellançar els diferents projectes que s’estaven impulsant. Per això, amb el lideratge i la determinació de la nova alcaldessa Cervelló té garantit un horitzó de progrés, futur i benestar per a les actuals generacions, però també per a les futures.Montse Canas va entrar com a regidora l’any 2011 i actualment, a més de ser la número 2 de José Ignacio Aparicio a l’Ajuntament, portava les àrees de Serveis Generals i Bon Govern; Territori, Activitat Econòmica i Sostenibilitat; i Serveis a les Persones. Així mateix, és consellera comarcal d’Inclusió”, expliquen.

Montse Canas té 55 anys, és llicenciada en Econòmiques i diplomada en Empresarials per la Universitat de Barcelona. Té un màster en Màrqueting per la Universitat Politècnica de Barcelona i un altre en Comerç Internacional per la UB, a més de diferents cursos en matèries com atracció i retenció d’inversió empresarial o execució i seguiment de la contractació pública. A més, actualment està finalitzant un postgrau en gerència d’administracions locals.