El 7 d’octubre es tanca el termini per presentar candidatures als Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat. Ens trobem davant la recta final d’aquesta activitat del Centre d’Estudis Comarcal (CECBLL), que busca premiar, des de la cultura, experiències al Baix Llobregat tantpersonals com col·lectives

Els Premis animen a la població a reflexionar sobre el seu entorn i a posar en valor la feina que es fa al seu territori i, per tant, el que es busca és que les candidatures es facin a tercers. Tal com es recull en les bases no es poden presentar autocandidatures, és a dir, no es pot presentar un mateix ni a un projecte del qual es participi, sinó que toca fer un pas al costat i poder reconèixer iniciatives i persones que aporten el seu granet de sorra al Baix Llobregat i que mereixin un reconeixement.

Enguany, els premis es plantegen diferent respecte ales edicions anteriors. Les categories es divideixen primerament entre experiències individuals (persones que amb la seva trajectòria aporten valor a la comarca) i col·lectives (les quals engloben col·lectius, entitats, empreses, projectes…). Dins de les experiències col·lectives, trobem a més la distinció per seccions: culturals, socials, econòmiques i ecològiques.

Per participar, cal omplir el formulari disponible al web del CECBLL (www.cecbll.cat). Cal tenir en compte que tant la Comissió de selecció com el Jurat dels Premis no coneixeran la majoria de les candidatures que els hi arribaran i, per tant, és molt important que es plasmi de forma concisa quins són els valors associats a cada candidatura per tal que es pugui valorar acuradament la proposta.

En edicions anteriors han resultat guanyadores figures com l’Alizzz, cantant, compositor i productor d’èxit internacional i, al mateix temps, la Llibreria Els Nou Rals de Viladecans, reconeguda pel seu impacte cultural a la comarca. Tots dos guanyadors, tot i operar en escales molt diferents, representen l’essència dels premis: reconèixer tant el petit comerç que fomenta la cultura en l’àmbit local com l’èxit més consolidat.

El CECBLL fa una crida a la comunitat del Baix Llobregat perquè participi presentant candidatures a la XII edició dels Premis que ens recorden com de divers i ric és el nostre patrimoni cultural i social.

Celebrem el talent i la creativitat del Baix Llobregat!