Del 4 al 10 d’octubre, la trobada santboiana posarà sobre la taula temes com el genocidi a Palestina i les migracions, des d’una perspectiva feminista i de drets humans

Can Massallera i la plaça de Teresa Valls i Diví acolliran del 4 al 10 d’octubre una nova edició de Barrejant, la trobada santboiana per la justícia global i els drets humans. Amb el lema ‘Cap guerra, més justícia global’, la programació convida a reflexionar sobre el món actual des d’una mirada crítica.

Per mitjà de la música, el teatre, la dansa, xerrades, exposicions i activitats familiars, el Barrejant posarà sobre la taula el genocidi a Palestina, les migracions i diverses situacions de desigualtat presents al món actual, des d’una perspectiva feminista i de drets humans.

El genocidi a Palestina, a l’acte inaugural

L’acte inaugural de la 29a edició de Barrejant oferirà, en col·laboració amb el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, una conversa sobre el genocidi a Palestina amb les intervencions de l’activista Aritz Nafarroa i de Nickie Azzam, membre de  la Comunitat Palestina de Catalunya. Es parlarà de la situació actual a la franja de Gaza i al conjunt dels territoris palestins i de les possibilitats d’un ‘alto al foc’ (divendres 4 d’octubre, 19 hores, Can Massallera).

La situació que es viu a Palestina protagonitzarà també un col·loqui amb entitats que treballen als territoris palestins, que anirà acompanyat de la projecció del documental ‘The lost right’ (dissabte 5 d’octubre, 18.15 hores, L’Olivera). I fins al 6 d’octubre es podrà visitar a la sala d’actes de l’Olivera l’exposició de fotografies ‘La resistència invisible. Dones palestines contra l’ocupació’, en col·laboració amb l’Associació Suds.

 Una programació àmplia i variada, lúdica i reivindicativa

La programació inclou, entre altres, activitats com un espectacle de dansa, una ‘flashmob’, teatre espontani, música flamenca amb La Prenda Roja, un concert de la cantautora Raquel Lúa, cercavila popular, espectacle de foc, ludoteques al carrer, conta contes o una exposició sobre les dones a Moçambic.

L’escriptora Laia de Ahumada i el director de l’associació Dunia Kato, Soly Malamine, compartiran una conversa sobre l’experiència de la immigració, mentre que les defensores dels drets humans Millaray Collio (Xile), Ángela O’Campo (Colòmbia) i Haydee Castillo Flores (Nicaragua) oferiran els seus testimonis davant més de 500 alumnes d’ESO i Batxillerat durant la celebració d’una nova edició del Fòrum d’Alumnes Defensors i Defensores dels Drets Humans.

Com cada any, la Fira d’entitats donarà a conèixer la tasca que realitzen a Sant Boi les associacions vinculades a la cooperació i la solidaritat. Hi seran presents una vintena d’entitats (plaça de Teresa Valls i Diví, 5 d’octubre de 10 a 20 hores i 6 d’octubre de 10.30 a 14 hores)