Estrella Damm i la Fundació CRAM han organitzat una neteja multitudinària de la Platja del Prat de Llobregat per alliberar l’espai de microplàstics, que es celebrarà de 10 a 14 hores

La jornada conclourà amb un concert exclusiu de Ramon Mirabet per a totes les persones voluntàries participants a la neteja

El pròxim dissabte 5 d’octubre, Estrella Damm i la Fundació CRAM organitzaran una nova edició de “La Festa de la Platja”, una jornada de compromís mediambiental amb la qual conviden a participar en una neteja multitudinària de la Platja del Prat de Llobregat, que anirà seguida d’un concert exclusiu de Ramon Mirabet a les instal·lacions del CRAM.

La iniciativa -que estarà guiada per un grup d’experts del CRAM i comptarà amb voluntaris de Damm- té com a objectiu la preservació de l’ecosistema de la Platja del Prat, protegida per la seva gran diversitat biològica, així com donar a conèixer la tasca del Centre de Recuperació de la Fundació CRAM, que assisteix i recupera espècies marines en perill per reintroduir-les al seu hàbitat.

Aquest any, la neteja de la platja estarà centrada en la recollida de microplàstics de la sorra, els quals suposen un perill per a l’equilibri de la fauna marina i els ecosistemes costers.

El cantant Ramon Mirabet posarà el punt i final a la tercera edició de la Festa de la Platja amb un concert exclusiu per a tots els voluntaris i voluntàries, els quals podran gaudir en directe de les cançons de l’artista, autor de clàssics com “Those little things” -la banda sonora de la campanya d’estiu d’Estrella Damm de l’any 2016-, “Home is where the heart is”, així com del seu últim single “Esperanza”, primer avançament del seu proper disc.

L’acumulació de residus a les platges representa una amenaça significativa per a la biodiversitat marina i pot tenir repercussions en el benestar de tota la societat. Per aquesta raó, Estrella Damm i la Fundació CRAM s’uneixen cada any amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la crisi ambiental que afecta el Mediterrani i la urgència de protegir els nostres mars.

En la darrera edició de “La Festa de la Platja”, més de 350 persones van col·laborar en la neteja col·lectiva. Per a participar de la d’aquest any, cal inscriure’s a: https://events.damm.com/ca/festa-de-la-platja-2024-estrella-damm

Sobre Estrella Damm i el medi ambient

La ‘Festa de la Platja’ se suma a altres accions impulsades per Estrella Damm amb l’objectiu de minimitzar el seu impacte mediambiental i promoure la conscienciació sobre la cura de l’entorn entre la societat.

La cervesa amb fàbrica al Prat, assegura que continua avançant en el seu compromís per reduir la seva petjada mediambiental i durant els últims anys ha impulsat diversos projectes, com l’eliminació de les anelles de plàstic que unien els seus packs de llaunes -substituint-les per un nou format d’agrupació elaborat amb cartró 100% biodegradable-, així com dels plàstics decorats que embolicaven les seves llaunes -que ara també estan embolicades amb cartró-. A més, tots els proveïdors de paper i cartró d’Estrella Damm compten amb els certificats PEFC i FSC, que garanteixen que provenen de boscos gestionats de manera responsable i sostenible, contribuint així a combatre el canvi climàtic i a protegir la biodiversitat.

Sobre la Fundació CRAM

Pel que fa a la Fundació CRAM és una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l’habiten. Les seves línies d’actuació són el rescat i la cura de fauna marina, la recerca i conservació d’espècies i ecosistemes marins, i la sensibilització a favor de la conservació dels nostres mars i oceans.

En els més de 25 anys de treball a favor del mar, la Fundació CRAM ha donat assistència a més de 1.200 tortugues marines, ha realitzat més de 650 assistències a cetacis encallats a la platja, ha realitzat més de 50 projectes científics i ha comptat amb la participació de més de 420.000 persones en les seves activitats educatives.