Movem Martorell, el principal grup municipal de l’oposició fa al·legacions al projecte de reforma del mercat amb l’objectiu de garantir la supervivència del petit comerç davant un model que posa al centre les grans superfícies.

El Grup Municipal de Movem Martorell, dins el termini establert, ha presentat al·legacions al “Projecte bàsic i d’execució de reforma i ampliació del mercat municipal “Les Bòbiles” de Martorell”. Un projecte amb un pressupost d’execució de gairebé 13,8M€ (sense comptar l’IVA).

En consonància amb la línia de treball impulsada per Movem Martorell des de la presentació de l’avantprojecte, les al·legacions denuncien la reducció de la superfície del Mercat, esdevenint a la pràctica una reconversió i no pas una reforma. Des de la seva creació l’any 2015, Movem Martorell ha defensat amb força el comerç de proximitat i consideren necessari mantenir aquest camí amb rigor i coherència, sigui des del carrer, amb la campanya de signatures que van impulsar a la plataforma Change.org i presencialment, com des de la institució.

En aquest cas, han presentat al·legacions al projecte proposat per l’actual govern de coalició Junts-PSC. Una documentació que consideren “plena d’incoherències i inexactituds, un mer tràmit per convertir el Mercat Municipal en la nova seu social de LIDL” Entre les al·legacions fetes, destaquen demanar la clarificació de quina serà la superfície de venda del Gran Establiment comercial, ja que des de Movem Martorell s’entén que “la responsabilitat d’una administració pública i dels seus representants és vetllar per la supervivència del petit comerç i posar-lo al centre, no afavorir els interessos de grans superfícies com de forma descarada es fa reduint el càlcul del que ocupa la superfície del gran supermercat sobre plànol sense cap criteri que ho justifiqui”. A més, a les al·legacions acusen al govern de “falsejar les dades” per tal de fer complir la llei en relació a la superfície de venda que el gran supermercat ocuparà.

Altres al·legacions fan referència a l’incompliment de la normativa vigent en matèria d’urbanisme en tornar a situar les rampes d’accés a l’aparcament ocupant un carril del carrer Jacint Verdaguer, que passa de ser un eix de doble sentit que uneix el centre amb equipaments de referència a la ciutat, com l’Hospital, el CAP o la Biblioteca, a tenir-ne només un. Aquesta irregularitat també es va al·legar a l’Avantprojecte. D’altra banda, denuncien que s’incompleix el nombre màxim de plantes que la normativa permet, i una greu incoherència a les dades sobre la previsió de demanda d’aigua calenta sanitària.

Més LIDL, menys mercat municipal

En declaracions de Laura Ruiz, portaveu de Movem: “El Mercat s’havia de reformar, però això és una reconversió en una altra cosa, finançada per LIDL. Redueixen parades i metres quadrats de Mercat mentre LIDL duplica la superfície actual. Arribarem fins al final amb aquest tema”

I afegeix: “La primera al·legació assenyala que, en un punt de les més de 2000 pàgines del projecte presentat, confonen Martorell amb Montgat. Sembla un error sense importància però evidencia que són 18 regidors i no hi ha ningú al volant. Qui mana són les presses per acabar l’obra abans de les eleccions”.

Font: Movem Martorell

Fotografia: Regió7

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here