El Consorci de Turisme i l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat publiquen la nota d’ocupació hotelera d’aquest estiu. Durant l’estiu de 2024 van arribar 390.658 turistes als establiments hotelers del Baix Llobregat amb una taxa d’ocupació hotelera del 78%

Juliol és el mes que més va concentrar el nombre més elevat de turistes a l’estiu (142.994, 37% del total) a la comarca i la taxa d’ocupació se va situar entre les més elevades del conjunt de l’entorn metropolità.

La majoria de les reserves als establiments hotelers del Baix Llobregat aquest estiu es van realitzar mitjançant central de reserves (31%). Respecte a l’estiu passat, van disminuir les reserves online i van créixer les de la central; tot i que la majoria de les reserves van ser individuals (79%).

Predomini del turisme internacional aquest estiu (57%)

El pes del turisme internacional va créixer en 3 punts respecte a l’estiu passat. Juny va ser el mes amb una major presència de turistes estrangers (58%).

Catalunya, Alemanya, Madrid, França, Itàlia i Andalusia van ser les principals procedències als establiments hotelers de la comarca aquest estiu. Respecte a l’estiu passat, els clients alemanys, neerlandesos i valencians van ser els que més van créixer. Els clients procedents de Madrid i Catalunya van ser els que més van baixar en pernoctacions als establiments hotelers del Baix Llobregat.

Les vacances són la primera motivació d’estada (46% del total de l’ocupació) i l’agost és el mes on aquesta motivació és major (72% dels clients). Per la seva banda, els negocis suposen el 38% dels clients de l’estiu i són el segon motiu d’estada a la comarca. Juliol va ser el mes amb major percentatge d’estades amb aquesta motivació (43%). En relació amb l’estiu passat, va augmentar significativament les altres motivacions (+4 pp) i van disminuir les motivacions per vacances (-7 pp).

La valoració de l’empresariat del Baix Llobregat de la marxa del negoci i de l’ocupació aquest estiu continua sent notable. Valoren amb un 7,7 (sobre 10) l’ocupació i un 7,6 la marxa del negoci. Les millors valoracions es can registrar al juny.

Finalment, el preu mitjà dels establiments hotelers de la comarca aquest estiu, va ser de 103 €. Les tarifes van augmentar en un 6% respecte a l’estiu passat. Juny va ser el mes en què el creixement tarifari va ser major (+12%).

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat