Aquests 19 i 20 d’octubre, Begues rememorarà el seu passat vitivinícola amb la Festa del Most 2024. Dissabte se celebrarà la mostra gastronòmica i el tast de vins a la plaça de l’Ateneu, mentre que diumenge els actes més tradicionals es traslladaran a l’ermita de Santa Eulàlia

Com és tradició a Begues, el tercer cap de setmana d’octubre se celebrarà la Festa del Most, l’esdeveniment que recorda el passat vitivinícola del poble.

Així, dissabte, 19 d’octubre, la plaça de l’Ateneu acollirà la mostra gastronòmica i el tast de vins, a partir de les set de la tarda, amb la participació d’una desena d’establiments, entre cellers i restauradors locals. Una hora abans hi haurà la trepitjada popular de raïm a càrrec dels infants de Begues.

La venda de tiquets presentarà enguany novetats: al punt d’informació de la mostra gastronòmica es podrà adquirir, per un euro, la copa inicial de vi (que inclou un obsequi). Cada tast de vins o tapa es pagarà directament a la carpa de cada expositor, en el mateix moment de demanar la consumició, per dos euros cada unitat.

Concert de Mala Vida

A més, a partir de dos quarts de deu de la nit hi haurà el plat fort de la jornada: el concert de Mala Vida, grup de versions dels grans èxits del pop- rock.

L’endemà diumenge, 20 d’octubre, els actes de caire tradicional es faran a l’ermita de Santa Eulàlia. A partir de les onze del matí es ballaran sardanes amb la cobla Vila d’Olesa i, després de la missa, es vendran les coques beneïdes de santa Eulàlia.

La Festa del Most té els seus orígens en l’agraïment per la collita de raïm quan el cultiu de la vinya tenia certa importància a Begues. Aquest cultiu va arribar al seu zenit quan va començar la fil·loxera a França, perquè aquest país comprava bona part de la collita produïda a Catalunya.