▪ El titular d’Indústria i Turisme ha participat com a ponent en una nova edició del Fòrum econòmic de Sant Boi

▪ L’alcaldessa, Lluïsa Moret, hi ha presentat l’Agenda urbana per als polígons d’activitat econòmica

El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha protagonitzat una nova edició del Fòrum econòmic de Sant Boi, l’espai de trobada que aplega periòdicament agents socials i econòmics de la ciutat per enfortir vincles i compartir coneixement. El ministre ha parlat de l’impuls transformador que viu la indústria espanyola.

A la ponència titulada ‘Parlem d’indústria’ i celebrada a l’autori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Jordi Hereu ha afirmat que “vivim un moment de transformació i d’impuls industrial que està generant grans oportunitats”.

Arran de la pandèmia, ha dit el ministre, “hem apostat per fer servir els fons europeus per recuperar-nos i per transformar-nos” i “Europa ha redescobert que cal anar de la deslocalització a la relocalització i de la desindustrialització a la reindustrialització”.

Jordi Hereu ha convidat les empreses i els agents econòmics presents a “treballar conjuntament” per afrontar els reptes que genera aquest context, entre els quals ha esmentat la transformació digital, la transició energètica, la formació de talent o l’impuls de les infraestructures.

L’àmbit logístic més important del sud d’Europa

El ministre, que aquest matí ha inaugurat a la ciutat la setena nau del parc logístic Prologis, ha afirmat que la política industrial està feta de moltes variables i que moltes d’elles estan en mans dels ajuntaments.

En referència a Sant Boi, que forma part de “l’àmbit logístic més important del sud d’Europa”, ha destacat “la capacitat de lideratge compartit entre un govern municipal al servei del que passa a la seva ciutat i el seu teixit social i econòmic”.

Lluïsa Moret: un full de ruta per als polígons de Sant Boi

Durant el mateix acte, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha presentat l’Agenda per als polígons d’activitat econòmica, una reflexió estratègica i un full de ruta per impulsar la indústria i els polígons de la ciutat a partir d’una aposta per sectors polítics emergents.

Font: Ajuntament de Sant Boi