Unes 17.000 persones van omplir el Sant Jordi en aquest darrer concert, sumant-se a les 60.000 que tot just fa 3 mesos van assistir a l’espectacle dels de Cornellà, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys

Amb un repertori gairebé igual al que van oferir el juliol, els germans Muñoz van repassar els èxits de la seva trajectòria i els temes d’‘Estopía’.

El concert va transitar per la diversitat d’estils que formen la proposta musical de la banda, des del flamenc a la rumba, passant per les balades, el pop-rock, l’ska i el rock més contundent. Fins i tot es va escoltar rap quan Momo va pujar a l’escenari per interpretar ‘Somos de barrio’.

“Ha estat una passada, tenim tantes coses per agrair”, va afirmar David Muñoz al final del concert. “Tornarem”, va afegir José Manuel Muñoz.

El grup va tancar la gira aquest 18 d’octubre quan fa exactament 25 anys publicaven el seu primer àlbum d’estudi, ‘Estopa‘, el 18 d’octubre de 1999. “Avui fa just 25 anys que es va publicar el nostre disc. Feliz #DiaDeLaEstopidad”, van escriure Estopa a X.

Acompanyats per dues pantalles verticals als laterals de l’escenari i una horitzontal de fons, Estopa ca arrencar el concert amb els ritmes enèrgics i contundents de les cançons ‘Tu calorro’ i ‘Cacho a cacho’, que van encendre els ànims del públic. “Intentarem fer el millor concert de la nostra vida”, va afirmar David Muñoz, entre els aplaudiments del públic, que va ballar i corejar totes les cançons de la banda.

Els moments més destacats i intensos del concert van ser quan el grup va interpretar alguns dels seus himnes més emblemàtics i populars com ‘Por la raja de tu falda’, gairebé a la meitat de l’actuació, ‘Partiendo la pana’, ‘Me falta el aliento’, o ‘Como Camarón’, que va ser l’encarregada de tancar l’actuació.

Com al concert a l’Estadi Olímpic, no va faltar tampoc aquest divendres el Seat Panda vermell que va aparèixer a l’escenari, conduit pel mateix José Manuel Muñoz.

Els germans Muñoz can compartir un moment més íntim amb el públic quan es van assegure en un banc mentre es bevien una cervesa i van interpretar cançons amb un format més de balada i “introspectiu”, com ‘Hemicraneal’, ‘Sola’ i ‘Ya no me acuerdo’.

Estopa també van simular que estaven en un bar que, com van dir, bé podria ser de Cornellà o de Santa Coloma de Gramenet. Un moment en el qual van oferir un format més de flamenc amb la guitarra acústica, els ritmes portats per les mans i una caixa flamenca i les cançons ‘El del medio de los Chichos’ o ‘La rumba del Pescaílla’, el seu primer tema original en llengua catalana.

‘Somos de barrio’ amb Momo

Una de les novetats respecte l’anterior concert a Barcelona va ser la interpretació, en el tram final de l’actuació, de ‘Somos de barrio’ amb Momo, cançó que van publicar conjuntament aquest 2024.

En els darrers moments del concert, les 17.000 persones van cantar l’aniversari feliç al grup pels seus 25 anys.

En total més de dues hores i mitja de concert que can tancar la gira dels 25 anys, que ha portat el grup català per diverses ciutats de Llatinoamèrica, per Miami i arreu d’Espanya, amb l’actuació al juliol a l’Estadi Olímpic com una de les grans fites de la seva història.

‘Estopía’

Fa set mesos que el duet cornellanenc Estopa va publicar el seu nou àlbum ‘Estopía‘ (Sony Music). Un disc que ha servit als germans Muñoz per celebrar 25 anys de carrera.

Amb 12 temes inèdits, el treball és un retorn als orígens de la banda amb un so carregat de rumba i altres gèneres com el rock o el rap.

Alguns dels temes del disc com ‘La ranchera’, ‘El día que tú te marches’ o ‘La rumba del pescaílla’, es van poder escoltar aquest divendres al Palau.

Font: ACN