La bohème és una de les òperes més populars, no tan sols de Puccini sinó de tot el repertori, amb una música emocionant i una història molt humana que la converteix en una vivència commovedora

L’Auditori de Cornellà puja el seu teló aquest diumenge 27 d’octubre a les 18h amb un teatre ple de gom a gom amb totes les localitats exhaurides des de fa setmanes enrere, fet que demostra l’interès del públic vers el gènere operístic i que ens arriba gràcies a la Fundació Òpera Catalunya que es constitueix com a l’instrument necessari per garantir la continuïtat i creixement del cicle Òpera a Catalunya del que forma part la ciutat de Cornellà.

Amb el cor Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès, el director Pau Monterde firma la nova proposta escènica de La bohème amb Daniel Gil de Tejada, director musical de la Fundació i del cor Amics de l’Òpera de Sabadell, assumint la batuta. Ambientada a París al segle XIX, explica la vida d’un grup de bohemis pobres, que han de fer de tot per tal de tirar endavant.

L’amor apareix i passa a ser el centre de tot, amb la parella formada per Rodolfo, poeta, i Mimì, costurera. Amor a primera vista, ple de tendresa, que els protagonistes no saben ben bé com gestionar quan una terrible malaltia que l’afecta a ella irromp en la relació. Al final, tot es redimeix i l’amor s’aferma amb força però ja a les portes de la mort, massa tard.

Amb La bohème, Puccini captura la bellesa i la tristesa de l’amor jove i, a través d’una melodia romàntica i emocional amb moments tan commovedors com l’ària Che gelida manina, explora els temes de la pobresa i la mort, però també de la solidaritat.

Dividida en quatre actes i amb una durada final de 2h 50min, per al llibret, basat en la novel·la d’Henri Murger Scènes de la vie de bohème, el compositor va comptar amb dos amics seus, Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, que van treballar junts per primera vegada amb aquesta òpera. Posteriorment també van col·laborar a Tosca i a Madama Butterfly. La bohème es va estrenar l’1 de febrer de 1896 al Teatro Reggio de Torí, amb el llegendari director d’orquestra Arturo Toscanini.

Parlem de… La bohème al Castell de Cornellà

Amb l’objectiu de permetre al públic endinsar-se en els aspectes més desconeguts que envolten aquesta òpera de Puccini amb més de 500 produccions anuals a tot el món, L’Auditori de Cornellà va programar l’acte Parlem de… La bohème aquest dimarts, 22 d’octubre a les 18h al Castell de Cornellà. Un acte gratuït que també va esgotar les localitats disponibles.

Un acte conduït per la directora de L’Auditori de Cornellà, Maria Moreno, i que va comptar amb la intervenció del musicògraf i historiador d’art, Albert Ferrer. Ell va donar les claus d’aquesta òpera tràgica i de gran voltatge emocional i va desvetllar els secrets més interessants d’aquesta obra de Puccini.