La farmacèutica Almirall ha anunciat la creació d’un projecte per “impulsar la col·laboració científica” en recerca i desenvolupament (R+D) en el marc del 80è aniversari de la companyia. Es tracta de ‘The Hive’, una iniciativa que busca la cooperació entre “empreses innovadores per accelerar el coneixement”, va explicar el president i conseller delegat de la multinacional, Carlos Gallardo, dimecres passat des del centre R+D de Sant Feliu de Llobregat
Gallardo va concretar que en els últims 10 anys han invertit 1.000 milions en aquest àmbit. La cita va comptar amb el president del Govern, Salvador Illa, que va remarcar sobre Almirall “el plus d’estabilitat” que dona ser una empresa familiar i “una mirada” a llarg termini.
El president d’Almirall va detallar que sota el paraigües de ‘The Hive’ hi ha tres empreses instal·lades a la planta de Sant Feliu de Llobregat i espera que n’arribin més amb la voluntat de generar un “entorn únic per potenciar la investigació”. El conseller delegat va recordar que fa deu anys la companyia va prendre “la decisió estratègica” de centrar-se ne el camp de la dermatologia, sent “l’única empresa del món dedicada a la dermatologia amb R+D propi”, va reblar.
En aquest sentit, Gallardo va qualificar de “fonamental” la inversió per “atraure i retenir talent”. Per això, va justificar haver dedicat en la darrera dècada 1.000 milions d’euros, cosa que equival “al 12% del negoci” de la dermatològica i “el 35% de la inversió en aquest àmbit a Catalunya”.
Per la seva part, el president de la Generalitat va posar en valor que “hi hagi un família darrere” d’Almirall i això evita “estar pendent de la conjuntura del mercat”. Illa va dir que Almirall “és una història d’èxit i de prosperitat”. En aquesta línia, va assenyalar que Catalunya “necessita més Almiralls” i va defensar la política basada en generar “més estabilitat, en un entorn predictible, sense fer batzegades”, amb l’aposta per “infraestructures” energètiques, hidràuliques i de comunicació.
Illa, que va mencionar que era la segona visita a les instal·lacions (la primera va ser durant el seu càrrec com a ministre de Sanitat), va reivindicar la ciència en un moment “on no hi ha veritats alternatives. Hi ha veritat o mentida” i que “cal dir-ho amb claredat, i certa vehemència”.
D’altra banda, el Secretari d’Estat de Ciència, Innovació i Universitats, Juan Cruz, que també va ser present a l’acte, va fer èmfasi en què “si la ciència no arriba a la societat hi ha un problema”. Per això, va recalcar que “les solucions innovadores dels propers anys passen per col·laboració, col·laboració i col·laboració” i Cruz va afegir que “transcendeixi entre sectors”. El secretari va voler “trencar” amb la idea sobre que “no es reté el talent que s’atrau” a l’Estat i ho va il·lustrar en què amb la darrera convocatòria de beques Ramón y Cajal en què “el 30% que ha obtingut contracte han estat estrangers”. Al seu parer, l’estat espanyol s’està convertint en “un destí científic”.
La farmacèutica catalana compta amb unes altres dues plantes dedicades a la fabricació en territori català, a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) i a Sant Celoni (Vallès Oriental). Entre aquests tres centres a Catalunya, la marca ha produït 75 milions d’unitats aprovades per diferents reguladors internacionals. La firma compta amb 2.000 treballadors i opera en més d’un centenar de països.
Font: ACN