L’equip de govern de Sant Feliu de Llobregat, format pel PSC, Junts i Veïns, ha tornat a instal·lar durant les festes nadalenques una pista de gel al municipi, tal com ja va fer l’any passat. La iniciativa ha provocat dos tipus de respostes de la ciutadania: una part, especialment nens i nenes, l’ha utilitzat com element d’esbarjo, i una altra part ha reiterat les seves crítiques per considerar que és un equipament innecessari en temps de sequera i perquè dona una imatge de normalitat que nega la situació d’emergència climàtica que moltes escoles estan intentant transmetre als seus alumnes.
El grup Sant Feliu En Comú Podem, a l’oposició, ha enviat una carta a la socialista Teresa Ribera (a la fotografia), Comissària europea de Transició neta, justa i competitiva, fins fa poc ministra per a la Transició Ecològica del govern de Pedro Sánchez, per tal d’explicar-li el, segons els Comuns, “despropòsit del govern municipal” encapçalat per la socialista Lourdes Borrell.
La carta exposa que el consums d’aigua i d’energia de la pista de gel són “astronòmics”: 24.500 litres d’aigua i 100 litres de gasoil per hora. I tot això quan les reserves d’aigua continuen essent escasses malgrat les pluges de la tardor.
Els Comuns critiquen que l’Ajuntament hagi ofert l’ús lliure de la pista a les escoles de la ciutat, “un contrasentit tenint en compte que totes formen part de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) i d’Escuelas Sostenibles en Red (ESENRED). En aquest sentit destaquen que la instal·lació de la pista de gel és antipedagògica i totalment contradictòria amb l’emergència climàtica”.
La carta demana a Teresa Ribera que “intercedeixi amb el govern municipal de Sant Feliu per tal que no es torni a instal·lar una pista de gel a la ciutat”, i que promogui “una regulació d’aquestes instal·lacions per tal que enlloc sigui possible instal·lar pistes de gel en coherència amb la legislació sobre el clima”.
Font: Sant Feliu En Comú Podem
Fotografia: El Plural