S’escampa el neguit d’una part de la ciutadania sobre el Sant Feliu del post-soterrament expressat en l’acte dels Comuns del 18 de febrer i en la creació de la Coordinadora del Patrimoni i el Paisatge que es presenta aquest dijous a l’Ateneu Santfeliuenc, actes dels que elBaix.cat ja ha informat. L’exalcalde de la ciutat, Jordi San José, en una article al seu bloc, lamenta la “molt poca informació, molt incompleta, mot opaca” sobre els projectes que l’actual equip de govern, format per PSC, Junts i Veïns, vol impulsar derivats del soterrament de les vies de RENFE.
San José planteja diverses preguntes:
- 60% d’habitatges de promoció privada a preu lliure, 20% de promoció pública per vendre i només 20% de promoció pública per llogar?
2. Un teatre-auditori on es traslladarà l’Escola Municipal de Música?
3. Només tres hectàrees de parcs i zones verdes, comptant les àrees properes?
4. Ecodistricte d’innovació?
5. Explicat abans a una fira immobiliària a França que a la ciutadania de Sant Feliu i a la seva representació en el ple de l’Ajuntament?
6. Explicat abans a una revista local que als regidors i regidores de l’Ajuntament?
7. Sense fer esment ni en un sol moment als acords i decisions anteriors, com si tot partís de zero gràcies a aquest equip de govern?
L’exalcalde reivindica la necessitat de recuperar l’esperit unitari que ha presidit la lluita pel soterrament durant els anys anteriors a l’arribada de Lourdes Borrell a l’alcaldia de la ciutat. I planteja quatre criteris que, en la seva opinió, haurien de presidir l’actuació municipal en aquest tema fonamental pel futur de la ciutat:
- Tot el sòl públic s’ha de destinar a us públic: habitatge, equipaments o zones verdes.
- Cal ser coherents amb la llarga lluita unitària pel soterrament.
- Cal donar la veu a la ciutadania i als professionals experts.
- Les decisions sobre el futur de la ciutat a la Sala de Plens (des dels usos del sòl fins als plans de mobilitat) s’haurien de prendre gairebé per unanimitat.
Fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat