Gavà lluirà la seva millor gastronomia a partir del 24 d’abril en una nova edició de Temps d’Espàrrecs, una cita en què el municipi també presumeix del valor dels pagesos
Fins l’11 de maig es desplegaran nombroses activitats per reivindicar el potencial del producte insígnia de Gavà. El punt àlgid serà la Fira d’Espàrrecs, que celebrarà la 70a edició del 2 al 4 de maig, quan confluiran les mostres Agrícola, Comercial, d’Entitats i el GastroGavà.
Durant la presentació de la programació aquest dilluns, l’alcaldessa Gemma Badia va agraïr “l’esforç” dels pagesos i va situar el Temps d’Espàrrecs com un “Temps d’Empenta, d’estímul i de reivindicació de la pagesia”. Pel que fa a la programació musical, el cap de cartell d’enguany és Miki Núñez.
En clau gastronòmica, a partir del 24 d’abril una vintena de restauradors de Gavà oferiran una ruta per degustar platets, plats i menús amb l’espàrrec com a producte central.
L’itinerari es complementa amb dos tallers gastronòmics oberts a la ciutadania per aprendre a cuinar el característic espàrrec blanc. Durant la fira del primer cap de setmana de maig, els restauradors s’exhibiran a la plaça Jaume Balmes, on també hi haurà tres show cookings.
Respecte la programació musical, Miki Núñez actuarà a la Torre Lluc la nit del dimecres 30 d’abril. L’altre gran reclam serà el concert de Kiko Veneno el dissabte 3. Mala Vida i Rumberto, i diverses sessions de DJ acabaran de vestir l’àmbit més festiu de la fira.
Aquest dilluns l’Ajuntament va revelar la imatge gràfica d’enguany. El cartell recorda la unió de tota una ciutat entorn l’espàrrec amb les tres vessants que articulen la festa: l’agrícola, la gastronòmica i la música.
Font: ACN i Ajuntament de Gavà