Aquest cap de setmana es van presentar a Ca n’Amat de Viladecans i al Museu d’Història de l’Hospitalet de Llobregat dues noves instal·lacions del projecte Què ens queda de 1714?, que s’afegeixen a les set que ja es poden veure en diversos museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, promotora del projecte

Al Museu Ca n’Amat de Viladecans, fins a finals d’any s’hi podran veure una cafetera i una xocolatera del segle XVIII que il·lustren els canvis en els hàbits alimentaris de la població en aquell segle. Un moment en què productes abans exòtics, com la xocolata, el cafè, el pebrot o el tomàquet, es converteixen en quotidians.

“Què ens queda de 1714?” és un projecte museístic que vol oferir una visió transversal dels fons dels museus a partir d’elements patrimonials originals del segle XVIII que s’hi conserven o que estan  relacionats, de manera directa o indirecta,  amb els fets de la Guerra de Successió. Es tracta d’objectes que conviden a reflexionar entorn dels canvis esdevinguts a la societat catalana en les dècades posteriors a la victòria borbònica.

Paral·lelament, s’ha posat en marxa una pàgina web amb continguts ampliats des d’on es podrà seguir el desenvolupament del projecte: http://www.diba.cat/web/exposicio-1714. També es convida als visitants a compartir les seves impressions a la xarxa mitjançant l’etiqueta #museuslocals1714.

Hi ha 23 museus de la XML que acolliran objectes relacionats amb el projecte que són: Museu d’Arenys de Mar, Thermalia Museu de Caldes de Montbui, Museu de Gavà, Museu de Mataró, Museu de Sant Boi de Llobregat, Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet, Vinseum Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès, Museu Arxiu Tomàs Balvey. Cardedeu, Museu Palau Mercader. Cornellà de Llobregat, Museu de l’Hospitalet. L’Hospitalet de Llobregat, Museu de la Pell d’Igualada, Museu Comarcal de Manresa, Museu Municipal Vicenç Ros. Martorell, Museu Municipal de Nàutica del Masnou, Museu de Mataró, Museu Arqueològic i Paleontològic Coves del Toll. Moià, Museu del Prat. El Prat de Llobregat, Museu de Premià de Dalt, Museu d’Història de Sabadell, Museu de Sant Cugat, Consorci del Patrimoni de Sitges, Museu de l’Art de la Pell. Vic, Ca n’Amat. Viladecans, i Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Vilanova i la Geltrú.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here