Martorell ha acollit aquest matí una trobada de tècnics de Joventut de la demarcació de Barcelona que s’emmarca en el projecte de reflexió sobre les polítiques locals de joventut en l’àmbit d’educació que ha impulsat la Direcció General de Joventut (DGJ). Aquestes trobades tècniques es proposen com a espais formatius, de suport i d’intercanvi. En l’acte hi han assistit el director general de Joventut de la Generalitat, Toni Reig, el coordinador territorial de Joventut de Barcelona, Oriol Martí, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Cristina Dalmau

Dalmau ha donat la benvinguda als assistents assegurant que “des de Joventut i les pròpies poblacions tenim molt a fer en l’àmbit de l’educació, ara bé, cadascú des de la seva barraqueta no ho aconseguirem. Hem de posar en comú idees i maneres de fer seguint per la línia marcada des del Pla d’actuació territorial de la Generalitat”. La regidora va assistir, fa quinze dies, en una jornada de formació a Vilanova i la Geltrú dirigida a electes de l’àmbit de Joventut.

Traçar les línies estratègiques

El director general de Joventut de la Generalitat, Toni Reig ha explicat que “amb la posada en marxa del Pla d’actuació territorial (PATJ 2016) el projecte territori vol posar sobre la taula l’anàlisi de la realitat juvenil catalana en temes d’educació i de les polítiques d’intervenció local en l’àmbit educatiu, per tal de definir quines haurien de ser les línies estratègiques de joventut en aquest àmbit”.

Reig ha afegit que “volem compartir amb els professionals de joventut la feina feta per la comunitat d’aprenentatge en la primera fase del projecte de reflexió-intervenció i, d’altra banda, conèixer elements (a través de la pròpia experiència) que permetin definir eines i recursos per a la intervenció local de joventut en l’àmbit educatiu”. La trobada tècnica ha centrat en el primer repte del Pla Nacional de Joventut de Catalunya (PNJCAT) 2010-2014.

En l’acte també ha intervingut David Font, president del Fòrum de Joves Electes de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), ha dit que “el territori en el nostre país és molt diferent i té unes prioritats molt clares. S’ha aconseguit recollir totes aquestes realitats detectades amb uns punts en comú i que hem de començar a treballar des del món local”.

Dues xerrades durant la jornada

Després de la benvinguda institucional, hi hagut les xerrades sobre Aspectes bàsics per a la implementació de la Garantia Juvenil a Catalunya, a càrrec d’Elisenda Rosanas, tècnica de programes de l’Agència Catalana de la Joventut; Reflexió-intervenció: polítiques locals de joventut en l’àmbit de l’educació, a càrrec de Laura Mencia; Retorn dels temes tractats a la comunitat d’aprenentatge, a càrrec de Virginia Morillas, tècnica de joventut de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, i Sònia Valle, tècnica de joventut de l’Ajuntament de Terrassa.

 

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here