La Carxofada, Sant Boi Degusta Carxofes va tancar una nova edició amb una participació al voltant de 5.000 persones. La gran festa de la carxofa que organitza l’associació Sant Boi Degusta amb el suport de l’Ajuntament va omplir d’animació i activitats la rambla de Rafael Casanova i la plaça de l’Ajuntament i s’hi van servir 1.600 menús amb la carxofa com a protagonista
La festa va comptar amb una dotzena de restaurants de la ciutat que van servir 1.600 menús, compostos per 1.400 Kg de carxofes, i s’han degustat uns 7.000 plats. Enguany la tapa Degusta va ser un “hot dog” de botifarra de carxofa. L’oferta gastronòmica s’ha completat amb altres propostes innovadores elaborades pels diversos establiments.
Els restaurants participants a la festa van ser Blanc i negre, Cal Vitus, Diversus, Droop, Bavi Bistro, Il Peccato di Cuppido, La Superllesca, La Lola, Marimorena, Origen Ibérico i la pastisseria Les delícies d’en Joel. Cada menú incloia, a més de la tapa Degusta, tres degustacions, les postres i la beguda, per 10 € en venda anticipada i 12 € el mateix dia de la festa. Al llarg del dia, la Cooperativa Agrària va vendre 750 Kg de carxofes.
Enguany també es van poder realitzar visites amb bicicleta a un camp de carxofes, s’ha presentat el programa d’activitats “Primavera Experience” i Superboi, el personatge que arriba en defensa d’un Sant Boi net, va fer la seva presentació en públic.
Com en altres ocasions, el cuiner Pep Nogué va ser l’encarregat de fer una exhibició al “showcooking” i la IX Trobada de Puntaires La Unió va comptar amb 300 participants. La festa també va comptar amb la VI Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava, i el concert del grup Extremband ha tancat la celebració.