El Servei de Control de Mosquits ja ha començat els tractaments per eliminar larves d’aquests insectes, especialment de les espècies de maresma, a les zones inundables del Baix Llobregat
L’inici va ser a mitjans de febrer i en especial després de les pluges de 21 de març. De moment s’han fet més de 115 tractaments sobre unes 13 hectàrees, una feina que s’anirà repetint fins a la tardor, especialment després d’episodis de pluja. També s’han realitzat tractaments contra el mosquit comú en subsòls inundats.
Per a evitar l’aparició d’aquests insectes es tracten les zones amb aigua productores de mosquits amb un insecticida biològic específic per a larves de mosquits i que no afecta la resta de fauna. Fins ara, els municipis on més s’han dut a terme els tractaments han estat els del delta però també s’ha actuat en zones de la Vall Baixa on hi ha zones inundables.
Pel que fa al mosquit tigre i el mosquit comú, cal recordar que les seves larves es desenvolupen en qualsevol acumulació d’aigua estancada per petita que sigui (una llauna, un plàstic, una joguina, una galleda, un plat de test…). Per això és important evitar aquestes acumulacions d’aigua a les vivendes, ja que, amb només una setmana, les larves es poden convertir en mosquits adults.
Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat