Des d’ahir Sant Boi de Llobregat compta amb un Punt d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya, situat al Servei a Empreses i Persones Emprenedores, on s’oferirà assessorament tant als empresaris que volen vendre la seva empresa com als reemprenedors i reemprenedores disposats a donar-los continuïtat. Aquest projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona
A l’acte de presentació del nou punt va assistir la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens; l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad; el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer; president d’AEBALL, Manuel Rosillo.

L’objectiu d’aquest programa, impulsat per la Diputació amb el suport de la Cecot, és crear un mercat organitzat i transparent de compravenda de petites i mitjanes empreses. Amb Sant Boi de Llobregat, ja són 35 els Centres Locals de Serveis a les Empreses que donen aquest servei.

La reempresa es defineix com la compra o lloguer dels actius i fons de comerç d’una empresa ja en funcionament per part d’una o més persones, amb l’objectiu de continuar amb el negoci original, fer-lo créixer i evitar els llargs tràmits que suposa crear una empresa nova.

La Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els ajuntaments, i la incorporació de Sant Boi de Llobregat al Centre de Reempresa de Catalunya s’emmarca en l’eix de treballar junts per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot tenen un acord de col·laboració per difondre i estendre la Reempresa a les comarques de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial consolidat i que incideix en la continuïtat de les empreses. En definitiva, es treballa per aconseguir crear a Catalunya un mercat únic per a la compravenda d’empreses.

Termòmetre de la Reempresa

Segons el “Termòmetre de la Reempresa”, que recull l’activitat d’aquest projecte als Centres Locals de Serveis a les Empreses de la demarcació de Barcelona des de principis de 2015 fins a 30 de setembre, s’han cedit amb èxit 200 empreses, la qual cosa ha suposat garantir 740 llocs de treball. Unes dades que situen en un 95% els casos amb una resolució satisfactòria.

Una altra dada d’aquest balanç que afecta la demarcació de Barcelona és la inversió induïda que se situa en 10.215.611 euros, amb una mitjana per cessió de prop de 51.000 euros. L’operació intermediària d’import més elevat es va situar en el milió d’euros.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here