Comptarà amb un representant de cada grup municipal, una durada de tres mesos prorrogable a tres més i el dictamen final serà aprovat en ple i “àmpliament difós” entre la ciutadania
ACN – El cas ‘Inipro’ ha estat el gran protagonista del Ple que l’Ajuntament de Viladecans va celebrar dijous al vespre. Tres setmanes després de l’escorcoll que la Guàrdia Civil va realitzar a dependències municipals el passat 4 de maig i la detenció del primer tinent d’alcalde, Joaquim Guerrero, actualment en llibertat provisional, el consistori ha donat llum verda a la creació d’una comissió informativa d’estudi, que no d’investigació, com reclamaven alguns grups de l’oposició, per seguir el cas.
Donant resposta a la demanda de molts dels grups municipals, la comissió no serà presidida per l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, que la cedirà a la portaveu de Ciutadans, Carol Torres. La comissió tindrà una durada de tres mesos prorrogables a tres més i estarà formada per un membre de cada grup municipal. A més, i amb l’objectiu d’assolir la “màxima transparència”, tots els grups han acordat que el dictamen final sigui aprovat en ple municipal i àmpliament difós entre la ciutadania. Durant el ple, el govern municipal també ha donat compte de la modificació del cartipàs municipal després de la renúncia de Joaquim Guerrero.
El ple d’aquest dijous a Viladecans va debatre quatre mocions al voltant de la creació d’una comissió informativa de seguiment del cas ‘Inipro’, una presentada pel govern municipal, que va ser aprovada, i tres més presentades pels grups municipals de Ciutadans i Guanyem, que també van prosperar, i la de Viladecans Sí que es Pot (VSP), que va ser rebutjada amb el vot de qualitat de l’alcalde.
La moció de VSP incloïa, entre d’altres propostes, que cap regidor que hagués tingut relació laboral amb l’empresa Inipro, pogués participar en la comissió, que es pogués revisar i modificar durant la seva durada els diferents contractes que el consistori té amb l’empresa Inipro i les seves filials i que se la denominés comissió d’investigació i no informativa i de seguiment.
El que totes les mocions dels grups de l’oposició reclamaven és que la comissió no fos presidida per l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.
Com ja van pactar a la Junta de Portaveus celebrada la setmana passada, Ruiz va accedir a cedir-la “extraordinàriament donada les condicions que s’han produït” a la portaveu del grup municipal de Ciutadans, Carol Torres.
En relació al cas ‘Inipro’ es van presentar tres mocions més al voltant dels procediments de contractació de l’Ajuntament. En aquest sentit, el ple ca rebutjar la presentada per ERC que plantejava que s’introdueixi una clàusula a tots els nous contractes municipals que expliciti que no es renovaran en el cas que les empreses adjudicatàries siguin declarades culpables per un tribunal.
També es va rebutjar la presentada pel PP on es reclamava la delegació de competències de l’alcalde al ple municipal. La que sí va prosperar va ser la també presentada pel grup popular reclamant la presència de tots els grups municipals a la Mesa de Contractació Pública.