Les havaneres van posar el toc final a un Sant Pere on la música la cultura les tradicions i l’esport vam omplir tots els racons de la ciutat
Gavà ha viscut intensament la seva Festa Major d’estiu amb un programa ampli i divers d’activitats que ahir a la nit culminava amb les tradicionals havaneres, acompanyades del rom cremat al parc de la Torre Lluc, espai, aquest, que va concentrar les activitats de tota la tarda i el vespre.
Petits i grans van poder gaudir del Xerinolis amb un cercavila pel centre i l’actuació, després, de l’esbart Brugués amb el seu muntatge “Petjades en el temps”. Tot seguit, es va poder admirar un mapping projectat a la façana del Museu.
Abans però, la gent gran es va trobar per ballar i compartir berenar i brindis en el seu tradicional fi de festa a les pistes exteriors de can Tintorer. Prop de 400 persones van participar d’aquest acte.
Prèviament, el matí de diumenge, els Castellers de Gavà van tornar a demostrar que formen part indestriable del paisatge habitual de la Festa Major de Sant Pere des de fa anys.
Aquesta colla acostuma a fer importants exhibicions coincidint amb els moments de ciutat més importants, com sens dubte va ser aquest.
Així doncs, diumenge al matí es van aplegar uns 80 castellers a la plaça de Josep Tarradellas on, per la seva actuació, van comptar amb la col·laboració de dues colles convidades: els Minyons de l’Arboç i els Bous de La Bisbal del Penedès.
L’actuació de les tres colles castelleres vaanar precedida d’una presentació a càrrec de la gavanenca Aurora Batet, que és la primera dona enxaneta de la història. L’actuació va ser seguida per dotzenes de ciutadans.
També aquest diumenge al matí Gavà va acollir per 23a vegada, la ja tradicional Trobada de puntaires de Sant Pere, en la que més de 300 entusiastes de les puntes de coixí es van donar cita a l’Illa de vianants desafiant els núvols que amenaçaven amb pluja (i que després no van donar més de quatre gotetes inofensives).
En total, unes 325 entusiastes de les puntes de coixí s’hi van aplegar per demostrar a tothom que aquest és un art ben viu i ben maco.
Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)