Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!
A l’hora de netejar els aquaris, independentment de la seva mida i de si els peixos són d’aigua salada o dolça, és molt important no eliminar tota l’aigua antiga. El més recomanable és aprofitar-ne certa quantitat per barrejar-la amb la nova, perquè d’aquesta manera els peixos no patiran un xoc tan brusc amb el canvi de pH, temperatura, nutrients, etc.
A banda de canviar l’aigua de l’aquari, també cal netejar el filtre una vegada al mes, però per no eliminar els bacteris que hi viuen, i que són necessaris per al bon desenvolupament de la vida a la peixera, haureu d’esbandir una mica els seus components amb aigua extreta de l’aquari per eliminar l’excés de brutícia.
Si teniu una peixera petita, retireu els peixos amb l’ajuda d’una xarxa i poseu-los en un recipient amb l’aigua antiga. Netegeu bé tota la peixera amb aigua i sabó, no només les parets, sinó també les pedres i ornaments, i després esbandiu-ho bé. Ompliu la peixera fins la meitat amb aigua nova, torneu a posar-hi els peixos i ompliu la resta de la peixera amb aigua antiga.
En el cas que tingueu un aquari gran necessitareu una esponja amb extensor per arribar a netejar la part interna dels vidres, i també us caldrà una aspiradora especial per retirar els residus del fons. Tot això ho podeu fer sense treure els peixos. Però un cop l’any haureu de retirar tota l’aigua i els peixos i netejar l’aquari amb un detergent especial. Quan acabeu, torneu a posar els peixos amb l’aigua antiga, i un 20% d’aigua nova.
Font: Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat