Enguany set productors del Parc comercialitzen aquesta varietat, recuperada a partir de l’esforç dels agricultors locals
Els productors agrícoles ecològics del Parc ja han començat a comercialitzar, per segon any, els tomàquets de la varietat local ‘Mandó de Collserola’.
Durant la primera temporada de venta va tenir una molt bona acollida, tant pel seu aspecte (gran mida) com pel seu sabor. Aquest bons resultats van assegurar-ne la segona temporada de cultiu i comercialització, que es va iniciar el mes d’abril amb la distribució de planter elaborat per la Fundació Miquel Agustí.
Com a novetat, aquest any s’han afegit dos nous productors, Els Horts de Ca n’Alegria, que té situats els seus camps a can Santoi (Molins de Rei) i Can Puig, al Papiol. També s’han distribuït llavors des del Centre de Documentació i Recursos el Parc a diferents centres educatius per a ser cultivades als horts escolars.
El tomàquet Mandó de Collserola és una varietat recuperada a partir de la iniciativa i l’esforç dels agricultors locals, que compta amb el suport del Consorci, en el marc del Pla Agropecuari del Parc.
Arribar fins a la comercialització ha estat possible després d’anys de treball per a fixar la varietat. Els estudis impulsats pel Consorci els ha desenvolupat la Fundació Miquel Agustí realitzant alhora alguns treballs experimentals als camps de Can Coll per veure com responia la varietat a diferents tipus de cultiu amb l’objectiu de donar eines als agricultors per a optimitzar la seva producció.
Els trobareu a:
Can Domènec (El Papiol / Sant Cugat del Vallès) 608 899 754
La vinya de Can Font (El Papiol) 670 497 999
Can Bofill (Molins de Rei) 676 583 626 https://calapaca.wordpress.com/
L’ortiga / Can Montmany (Valldoreix / Sant Cugat del Vallès) 607 694 843
Rural de Collserola (Sant Cugat del Vallès) 685 502 454
Els horts de Ca n’Alegria (Can Santoi – Molins de Rei)
Can Puig (El Papiol) 659 671 230
Font: http://www.parcnaturalcollserola.cat