La restauració costarà uns 12 milions d’euros i s’allargarà quatre anys

La Comissió territorial d’urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona ha aprovat aquest dimecres el Pla especial que permetrà remodelar i reobrir com a teatre l’històric Artesà del Prat de Llobregat, un edifici de principis del segle XX ubicat al centre del municipi i que actualment es troba parcialment en desús amb només el bar i el jardí en funcionament. 

L’Ajuntament del Prat de Llobregat impulsa un projecte per remodelar l’equipament amb les infraestructures adients per reobrir-lo com a teatre adaptat a les necessitats actuals, amb un ús complementari de restauració. Es preveu que les tasques de condicionament es perllonguin durant quatre anys, amb una inversió municipal aproximada de 12 milions. 

Alguns dels seus elements, com les façanes i les cobertes del casino, la façana del vestíbul d’accés per l’oest i el jardí que envolta l’edifici, estan protegits. El conjunt està classificat com a edifici d’interès històric-artístic.

El Pla delimita el perímetre del conjunt i fixa el volum màxim que podran tenir les noves edificacions que s’hi construiran. Així, la caixa escènica arribarà als 21 metres d’alçada; la platea, als 14 metres i l’edifici situat en la façana sud, als 5 metres. Les construccions que estiguin a tocar de la resta de l’illa no podran sobrepassar els 10,5 metres d’alçada.

Igualment, el document ajusta l’àmbit del jardí lateral, que dóna al carrer Centre, fixant una amplada mínima de 10 metres i allargant-lo fins al carrer del pintor Isidre Nonell. Per acabar, a més dels elements inclosos en el Pla de patrimoni, es protegeix l’arbrat existent, la condició d’espai tancat del jardí i el paviment permeable del mateix.

La remodelació de l’Artesà ha estat un tema de discussió a la localitat baixllobregatina. La Plataforma Salvem l’Artesà, que va néixer contra el Pla de remodelació de l’edifici que proposa el consistori, va presentar al·legacions al Pla Especial -que van ser desestimades-, i que la Plataforma considera que significarà a efectes pràctics l’enderroc del teatre existent i la posada en marxa d’un projecte que defineixen com a “desproporcionat” i poc participatiu. Un moviment que ha recollit 3000 signatures de suport i que va reunir 200 persones en una manifestació davant l’Ajuntament el dia de la discussió al Ple sobre el Pla de remodelació. 

Per la seva banda, l’Ajuntament del Prat defensa que aquesta remodelació suposarà la creació d’un equipament públic per a les arts escèniques al Prat,  que serà de referència per a tota la ciutat i posa de relleu que les parts catalogades com a patrimoni o de importància arquitectònica es conservaran, però que la conservació total de l’edifici es veu impossibilitada per el seu mal estat de conservació i les seves grans mancances en seguretat.

Font: ACN, salvemlartesa.cat i Ajuntament del Prat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here