La campanya culminarà amb la 18a Carxofada el dia 2 d’abril
Ha començat el mes de la carxofa de Sant Boi . L’Ajuntament i l’associació de restauradors locals Sant Boi Degusta impulsen novament aquesta campanya de promoció que compta amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari del Baix Llobregat .
Amb la tradicional Carxofada com a plat fort (2 d’abril), la ciutat acull una àmplia oferta gastronòmica i cultural al voltant del principal producte de l’agricultura local.
#madeinsantboi
Aquest mes la ciutat es bolca amb la carxofa que produeix. Els restaurants la converteixen en plats deliciosos, l’associació Sant Boi Comerç sorteja tiquets per degustar-los i cada diumenge l’associació SomBici organitza una pedalada per conèixer els camps de carxofa.
Una gran campanya amb l’etiqueta virtual #madeinsantboi que s’acompanya d’activitats al Mercat de Pagès, tallers familiars, música i un curs per preparar menús amb carxofes, entre altres propostes culturals.
Aquesta hortalissa és el producte més característic de Sant Boi i el Parc Agrari, amb unes 50 ha dedicades al seu conreu i una collita prevista per enguany de 500.000 kg.
Restaurants i bars participants al mes de la carxofa
Una vintena de restaurants i bars de la ciutat participan en la campanya i durant aquest mes inclouran en les seves cartes plats elaborats amb les carxofes de la zona: Marinorena , Blanc & Negre-Hotel El Castell , El Pou de la Beleta , Cafeteria Gater , De tapas , Droop Àccura Sant Boi , El Restaurant de Dalt (Diversus) , Cal Vitus , El Fogón , Cal Tino , Escándalo , Urban Roots , Major 41 , Bavi Bistro , Rico Rico , Il Peccato di Cupido , La Lola i La Lolita .
La 18a Carxofada
Després d’un mes de març intens, el diumenge 2 d’abril arribarà la Carxofada que enguany celebrarà l’edició número 18. La festa, que ha esdevingut una tradició del nostre calendari lúdic i cultural, es desenvoluparà a la plaça de l’Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova.
Menú degustació
L’atractiu principal de la jornada serà l’oferta gastronòmica. Amb un preu de 12 euros, en venda anticipada, i 15 euros, el mateix dia, es gaudirà d’un menú degustació elaborat pels restauradors locals amb cinc plats, aigua o refresc, vi o cava, el pa i les postres.
Plats:
1 Terrina de carxofes i pollastre amb maionesa de pebrots del piquillo
2 Pulled pork de carxofes amb pa àrab i mostassa en gra
3 Ou a baixa temperatura amb escuma de carxofes i pols d’ibèrics
4 Botifarra de carxofes esparracada a la brasa amb ceba confitada
5 Arròs amb calamars i carxofes
Activitats de la jornada
Durant tot el dia hi haurà venda de carxofes i productes artesanals i demostracions culinàries amb la cuinera Cristina Viader. També estan previstos tallers infantils i un concert amb el grup santboià Dr. Enfermo, entre altres activitats (puntaires, trobada de col·leccionistes de plaques de cava, etc.).
Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat