L’Alcaldessa va destacar “el paper de les entitats en la configuració del programa” d’aquests dies i va convidar tothom a “gaudir de la celebració”
Un mapping a la façana del Museu amb la participació de les escoles de dansa de la ciutat Le Bal, Leonor Vives, El Muro, l’Atelier, l’Aula de Dansa, Zaghareet Group i l’esbart Brugués va servir per donar el tret de sortida a la Festa Major de Gavà
Fins diumenge s’han programat un feix ampli d’activitats de caire molt divers que, segons va subratllar l’alcaldessa Raquel Sánchez en el seu parlament, “s’han pensat per tal que tothom pugui trobar allò que li agrada”.
Sánchez va assegurar que “Sant Pere és la gran oportunitat per viure aquesta ciutat que tant estimem i estrènyer vincles amb familiars i amics”, i si bé va convidar a tothom a “viure-la intensament”, va recordar que cal fer-ho amb “civisme, respecte, tolerància i sense sexisme”.
També es va referir a l’eix sobre el qual s’han fet vehicular totes aquestes propostes i que no és altre que el de la sostenibilitat. “És essencial que refermem el nostre compromís col·lectiu en respectar l’entorn per seguir fent de Gavà una ciutat saludable”.
L’Alcaldessa va voler deixar clar que “la Festa no seria possible sense la implicació de les entitats de la ciutat que impulsen una gran part de les activitats”. Com a exemple, durant la inauguració es va donar veu a algunes d’elles.
És el cas del Club de Beisbol i Softbol Gavà que aquests dies celebrarà la XXVIII edició del seu torneig internacional. La seva presidenta Sophie Regnard, després de lloar “el bon nivell de les instal·lacions de can Torelló” i de destacar “el suport municipal per a promoure un esport minoritari”, va assegurar que “la competició cada any millora i consolida la seva voluntat d’inculcar valors com la companyonia, l’esperit de superació i el treball en equip”.
La dansa ha guanyat pes, enguany, en el programa, incorporant l’acte de “Dansa a la Fresca” que es fa cada estiu. Segons Roser Navarro, presidenta d’Amics de la Dansa, que n’és l’ens organitzador, “d’aquesta manera podrem atansar encara més aquesta art escènica que tan estimem a la gent”.
Des de l’esbart Brugués, també es va destacar que “s’hagi apostat per revifar el ball des de la vessant tradicional”, ja que justament aquesta entitat ha decidit recuperar el Ball de Rams. El projecte, segons Joan Martí, director del grup, ha comportar “molta feina i sacrifici, però per sort hem trobat tots els suports i no ens ha faltat il·lusió”.
L’acte va estar amenitzat amb música jazz i la degustació de coca i cava.
Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)