L’Ajuntament del Prat ha iniciat un projecte pilot de Teràpia Assistida amb Gossos (TAG) amb objectius terapèutics, per treballar emocions i relacions socials de persones grans i joves. És un projecte que te com a objectius reduir el sentiment de soledat de les persones grans que viuen en residències i enfortir valors com la tolerància, la frustració, la solidaritat i la paciència de les persones joves participants.
Els joves realitzen l’activitat com un servei d’Aprenentatge-Servei amb una intenció pedagògica i solidària, ja que és una opció que l’Ajuntament ofereix com a Servei Comunitari, àrea inclosa dins el currículum de l’ESO. El projecte està impulsat per part del Servei d’Acció Social de l’Ajuntament del Prat, i forma part d’un programa més ampli amb altres tallers i espais grupals.
El passat 22 de gener va celebrar-se la primera sessió amb alumnes de 3r i 4rt d’ESO de l’Institut Salvador Dalí, que van visitar la Residència Municipal Penedès i la Residència Onze de setembre, amb l’entitat Sentit Animal i el seu equip caní.
QUÈ ÉS EL TAG?
El TAG és una teràpia complementària de les teràpies convencionals que, a través de la interacció del gos amb les persones usuàries (persones grans de residències i joves estudiants) treballen les emocions, les relacions socials i àrees cognitives i físiques. Son 10 sessions que es realitzen de forma setmanal.
Les sessions es basen en l’aprenentatge de la conducta canina i el maneig del gos, que és l’element motivador. Els gossos augmenten l’interès de les persones a les dinàmiques i en faciliten la comunicació, per així millorar l’àrea física, social i emocional de la persona que hi participa a través de la interacció amb l’animal, i aconseguir també beneficis entre joves i la gent gran.
Font: Aj.Prat