Dilluns 15 de juliol va presentar-se a Nova York el tercer informe sobre “Els governs locals i la localització dels objectius de desenvolupament sostenible” on es va reconèixer la tarifació social de l’Ajuntament de Sant Feliu com una política exemplar.
El document va exposar-se en el marc del Fòrum polític d’alt nivell de les Nacions Unides i recull un gran ventall d’iniciatives que s’estan duent a terme a més de 30 ciutats que formen part de l’Associació internacional de ciutats educadores.
En relació a Sant Feliu de Llobregat s’ha posat en valor la tarifació social com a model de referència per a la seva contribució des de l’àmbit local en favor d’una educació inclusiva de qualitat al llarg de la vida, que és un dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 adoptada per l’ONU.
L’informe destaca el model de Sant Feliu per “proporcionar mecanismes que compensin les desigualtats socials i potenciïn la cohesió social a través d’un major enfocament local”, utilitzant per a que pugui assolir-se l’objectiu “una estratègia de preus socials que permeti a les famílies pagar pels serveis en funció dels seus ingressos”.
La tarifació social és una mesura pionera que ha posat en marxa l’Ajuntament de la capital del Baix Llobregat i on es realitza una configuració d’un model de preus en funció de la renda de cada unitat familiar. L’objectiu principal és estipular una escala que permeti un preu just per a cada una de les famílies usuàries per a que es fomenti un accés equitatiu als serveis municipals.
La tarifació social, actualment, està aplicada a les escoles bressol municipals, a l’Escola Municipal de Música, als serveis d’atenció domiciliària i als abonaments mensuals i de temporada a la piscina municipal. L’Ajuntament està estudiant la futura aplicació a altres serveis.
Font: Aj. Sant Feliu