Hi assistiran les principals entitats municipalisted i l’administració pública de l’àrea metropolitana. Es pretén treballar en l’elaboració d’una resposta conjunta davant del contingut amenaçador de les cartes d’Endesa.

La reunió tindrà lloc el proper dimecres 4 de setembre i servirà per a compartir un espai d’anàlisi, de debat dels continguta de la reclamació i de trobada de possibles solucions per a evitar la lesió dels drets de la població vulnerable en l’àmbit del subministrament elèctric.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha convocat els alcaldes i alcaldesses de la demarcació per donar resposta coordinada i conjunta davant de les reclamacions que els ajuntaments han rebut per part d’Endesa amb relació al deute de les famílies amb pobresa energètica que no han pogut pagar les factures generades. La trobada tindrà lloc el proper dinecres 4 de setembre a les 12:30h a Can Serra, seu de la Diputació i comptarà amb les principals entitats municipalistes i l’administració pública de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha assegurat que «a més de voler compartir un espai de trobada per analitzar, debatre els continguts de la reclamació i trobar solucions per evitar la vulneració dels drets de la població; la Diputació de Barcelona aposta per implantar una taula amb la resta d’administracions i empreses per trobar una solució al problema del deute de les famílies més vulnerables». Per aquesta raó des de la Diputació de Barcelona s’ha impulsat aquesta convocatòria de creació d’un primer espai d’anàlisi així com de coordinació institucional amb els ajuntaments afectats per definir una resposta unitària i clara a les reclamacions de l’empresa Endesa.

Ara fa dos anys, la Diputació de Barcelona ja va promoure conjuntament amb la Generalitat, les diputacions de Girona, Tarragona i Lleida, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, un protocol de conveni per fer front a aquesta situació, document que no va ser acceptat per les empreses energètiques.

La Llei aprovada al Parlament de Catalunya 24/2015 estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en situació en risc d’exclusió social, evitant el tall d’aquets subministraments

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here