Dijous 24 d’octubre se celebrarà al Casal de Joves de Sant Feliu la trobada anual del projecte Edible Cities Network (EdiCitNet), una cita que aplega persones expertes en matèria de sostenibilitat i representants de diferents ciutats i universitats d’arreu d’Europa.

L’agenda d’activitats de la jornada contempla, entre d’altres, formacions i intercanvis d’experiències entre aquelles ciutats amb projectes més avançats frontrunners), i les que estan en procés de desenvolupament i creixement followers), com és el cas de Sant Feliu. Els i les assistents tindran també l’oportunitat de visitar un dels projectes de referència  del municipi que integra una solució basada en la natura, com són els horts socials.

La visita dels responsables d’EdiCitNet forma part del programa d’activitats que integren la reunió anual que enguany se celebra a Girona del 19 al 25 d’octubre, i que de manera excepcional i per un dia es deslocalitza a Sant Feliu de Llobregat. El nostre municipi és l’única ciutat de l’Estat espanyol que hi participa, i que forma part de la xarxa mundial de ciutats que aposten per la implementació de solucions basades en la natura per a la producció d’aliments.

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l’objectiu de demostrar que la implementació d’infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d’aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.

Sant Feliu de Llobregat s’ha compromès a desenvolupar un pla urbanístic estratègic que integri solucions naturals comestibles, juntament amb la millora de la gestió i recuperació de l’aigua, per tal de fomentar la cohesió social a través de la millora de la salut i benestar de les persones. En aquest sentit l’Ajuntament aprofitarà l’impuls del projecte per potenciar, entre altres, projectes d’agricultura urbana social, la creació d’àrees d’horts mòbils amb diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat, o la millora en la gestió i recuperació de l’aigua per irrigació.

EdiCitNet està coordinat per la Universitat Tècnica de Berlin i compta amb la participació de 35 socis, entre els que s’inclouen 13 ciutats d’arreu del món com Sant Feliu de Llobregat, Rotterdam o l’Havana. També hi col·laboren universitats o centres de recerca, com la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, i el Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental de la Universitat de Girona.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here