Un total de set accionistes de Ciments Molins han denunciat el trasllat de seu de la companyia a Madrid en considerar-ho un frau de llei, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha confirmat l’ACN

Segons el diari, els denunciants són membres de la família Molins que han decidit portar el cas a la justícia després que la direcció no atengués la seva petició de reconsiderar el canvi de domicili. La denúncia es va presentar el 27 de setembre al jutjat mercantil 3 de Madrid i no només demana que es declari il·legal el trasllat sinó també inconstitucional el decret del govern espanyol que va obrir la porta als trasllats, així com reclamar que s’elevi el cas als tribunals europeus perquè aquest decret atempta contra els tractes de la Unió Europea.

En la denúncia, els demandants veuen demostrat que la seu de Ciments Molins a Madrid és un frau de llei ja que es tracta d’un petit despatx amb un petit grup de treballadors d’una filial. Per demostrar que l’empresa no es dirigeix ni s’administra des de la capital espanyola, la demanda afirma que el conseller delegat de l’empresa, Julio Rodríguez, continua residint a Barcelona i té el despatx a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), on històricament ha estat la seu de la companyia.

Afegeix que les contractacions es continuen fent des de Catalunya, que l’equip directiu també hi continua treballant i que no s’ha traslladat cap treballador a Madrid. En aquesta mateixa direcció, apunta que tota la documentació social es conserva a Sant Vicenç, que els auditors de la companyia són a Barcelona i que es traslladen expressament a Madrid, que els pagaments dels dividends als accionistes es continuen fent des d’un compte corrent d’una sucursal de Barcelona i que les acciones de la companyia cotitzen només a la Borsa de Barcelona.

A més, incorpora la negativa de la direcció a publicar els informes jurídics externs que es van sol·licitar per justificar el canvi de domicili.Sobre el decret del llavors ministre d’Economia, Luis de Guindos, els demandants consideren que és inconstitucional perquè els reials decrets només es poden justificar en casos extraordinaris i d’urgent necessitat. Els accionistes que han presentat la denúncia afirmen que no es van donar aquestes condicions i posen com a exemple les declaracions del propi ministre l’octubre del 2017 quan va defensar el decret davant el risc imminent d’una secessió dins l’Estat.

Per últim, la demanda sol·licita que es plantegi una qüestió prejudicial als tribunals europeus perquè defensen que aquest canvi de seu va també en contra de la legislació europea. La demanda ha estat admesa a tràmit i s’ha donat trasllat de la mateixa a les parts. L’empresa podrà presentar ara al·legacions.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here